Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Molar inaugura el Centre d'Interpretació de la històrica Mina Loussa

L'edifici principal del recinte s'ha museïtzat per rememorar l'antiga escola del CENU i l'hospital de campanya que s'hi va habilitar durant la Batalla de l'Ebre

El Molar inaugura el Centre d'Interpretació de la històrica Mina Loussa, rehabilitat amb l'ajut de la Diputació de Tarragona El Molar inaugura el Centre d'Interpretació de la històrica Mina Loussa, rehabilitat amb l'ajut de la Diputació de Tarragona DIPTA.CAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 18 Novembre 2019 08:34

El Centre d'Interpretació de la Mina Loussa, o Mina Linda Mariquita, al Molar, ha obert les portes públicament aquest diumenge al migdia. La Diputació de Tarragona ha aportat gairebé 110.000 € a aquesta iniciativa, que ha permès la rehabilitació i museïtzació de l'edifici principal del recinte per rememorar-hi l'època en què va allotjar una escola del CENU (el Consell de l'Escola Nova Unificada, creat el 1936 per promoure una formació innovadora, laica i en llengua catalana) i, posteriorment, un hospital de l'exèrcit popular que va atendre centenars de soldats ferits durant la Batalla de l'Ebre.

La inauguració ha aplegat nombrosos veïns i veïnes, que no s'han volgut perdre la materialització d'un projecte que, segons el vicepresident primer de la Diputació, Quim Nin, es concep com “un espai per no oblidar la història”. L'acte l'ha obert l'alcalde del Molar, Alfred Grifoll, i, a més del vicepresident Quim Nin, també ha comptat amb la participació del director dels serveis territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs; del director del Memorial Democràtic, Jordi Font; de la degana de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona, Roser Boix, i de familiars de l'anestesista Joan Mauri, el qual va exercir a l'antic hospital de campanya.

L'edifici museïtzat compta amb un atractiu espai escenogràfic i documental dedicat a l'antiga escola del CENU. Pel que fa a l'àrea que recrea l'antic hospital de campanya, acull una gran col·lecció de cirurgia i sanitat de guerra, amb més de tres centes peces originals, de cirurgia i sanitat, que converteixen aquesta mostra permanent en una de les millors d'Europa en aquesta matèria.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: