Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Es presenta l'edició facsímil del quadern de camp de Francesc Carbó al teatre romà de Tarragona (1919)

La publicació, que es presenta aquest dimecres 22 d'octubre, a les 19h, als Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, s’emmarca en els treballs de recuperació del monument, impulsats pel Departament

Fotografia que apareix a l’edició facsímil 'Troballes arqueològiques al teatre romà de Tarragona. Diari de Francesc Carbó (1919)' Fotografia que apareix a l’edició facsímil 'Troballes arqueològiques al teatre romà de Tarragona. Diari de Francesc Carbó (1919)' GOVERN.CAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 23 Octubre 2019 08:16

Amb motiu del centenari de l’excavació del teatre romà de Tarragona, que va tenir lloc l’estiu de 1919, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) ha editat l’edició facsímil 'Troballes arqueològiques al teatre romà de Tarragona. Diari de Francesc Carbó (1919), quadern de camp de Francesc Carbó, qui va ser responsable dels treballs arqueològics l’estiu del 1919. El llibre és un document que encara avui té valor científic per als investigadors i és, alhora, testimoni cabdal d’una època. El Departament de Cultura ha realitzat i cofinançat l’edició.

L’obra es presentarà aquest dimecres 23 d’octubre, a les 19 hores, als Serveis Territorials de Cultura a Tarragona (c. Major, 14). Posteriorment, la professora de la Universidad de Sevilla i investigadora especialitzada en arquitectura pública en època romana Oliva Rodríguez pronunciarà la conferència “Algo más que espectáculos: sobre la forma y función del teatro en la ciudad romana”.

L’edició del facsímil s’emmarca en les accions de recuperació patrimonial del teatre romà de Tarragona, que estan impulsant la Direcció General del Patrimoni Cultural i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, des del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). El projecte ha comptat, també, amb la col·laboració d’altres institucions, com l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), que va promoure els treballs arqueològics l’any 1919, atès que llavors era responsable de la recerca arqueològica a Catalunya, i la Biblioteca de Catalunya, que ha realitzat la digitalització de la publicació.

L’edició facsímil, de gran interès en sí mateixa, inclou sis capítols introductoris que ajuden a contextualitzar el contingut del quadern, tant des del punt de vista històric, arqueològic com epigràfic. Aquests capítols han estat redactats per estudiosos i investigadors actualment implicats en els treballs de recerca del teatre romà. La publicació s’estructura en dos apartats: un primer, d’articles, i el segon, de l’edició facsímil.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: