Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Museus de Tarragona presenten un nou misteri per resoldre

La 2a edició del 'Misteri als Museus' planteja als visitants el repte de resoldre, del 4 a 13 d'octubre, els enigmes de vuit museus i centres culturals per evitar l'esclat d'una bomba

La segona edició de 'Misteri als Museus' de Tarragona tindrà lloc del 4 al 13 d'octubre La segona edició de 'Misteri als Museus' de Tarragona tindrà lloc del 4 al 13 d'octubre CEDIDA
Patrimoni Josep Cartanyà
Dijous, 03 Octubre 2019 20:43

Els museus i centres culturals de Tarragona han presentat avui la segona edició de 'Misteri als Museus', que tindrà lloc del 4 al 13 d'octubre en el marc de les Jornades Europeees de Patrimoni 2019. Els i les visitants en aquesta activitat tindran com a repte resoldre d'una forma lúdica i participativa un joc on els equips s'enfrontaran a una sèrie d'enigmes que trobaran a les diferents institucions museístiques de la ciutat.

Tal i com ha explicat el responsable d'Auriga Serveis Culturals, Jordi Salvadó, l'eix conductor és resoldre els enigmes del Dr Von Pumpe, "un criminal que ha instal·lat una bomba en cadascun dels 8 museus i centres culturals i que estan programades per esclatar el diumenge 13 d'octubre, a les 12h del migdia". Salvadó ha alertat que "aquest és un personatge que li agrada jugar amb la gent" i, per aquest moitu, els grups participants podran evitar l'esclat dels explosius si són capaços de resoldre l'enigma plantejat en cada museu.

Finalment, el diumenge 13 d'octubre, a les 12h, a la Casa Canals, serà el moment de resoldre el misteri final entre tots els i les participants que hagin passat per les 8 institucions museístiques per resoldre els enigmes. Un enigma final que serà molt més fàcil de resoldre per part d'aquells que hagin pogut respondre correctament els enigmes anteriors. Però l'enigma final no es desvetllarà fins aquell dia.

Com participar?

En aquest 'Misteri als Museus' hi podran participar grups formats per un màxim de sis persones. L'edat recomanada per participar en el joc és a partir dels 14 anys. Els grups hauran d'inscriure's a través d'un formulari que podran trobar a aquest web. Un cop finalitzada la inscripció rebran el material necessar per realitzar la investigació.

Els grups podran passar pels diferents museus i centres lliurament i de forma gratuïta dins el període establert per a l'activitat, del 4 al 12 d'octubre. 

El diumenge 13 d'octubre estarà reservat a la resolució de l'enigma final i a l'entrega de premis per als participants. Els tres millors grups aconseguiran diversos premis (visites guiades exclusives, entrades i passis especials, catàlegs, publicacions, objectes de marxandatge,...).

                            Presentació de la segona edició de 'Misteri als Museus': 

Misteris als Museus 2019

Atraure nou públic als museus

Tant la directora de Port i Ciutat i Servei al Client del Port de Tarragona, Montse Adan, com la directora del Museu del Port de Tarragona, Mercè Toldrà, han coincidit en destacar que l'objectiu és "fer una activitat lúdica en què hi participi un públic jove que no és tan assidu a visitar els museus i, que la gent es diverteixi", assenyala Adan.

Per la seva banda, el director del Museu d'Historia de Trragona, Lluís Balart, ha recordat que aquesta activitat compleix plenament amb l'objectiu de les Jornades de Patrimoni, que no és altre que "la familiarització del patrimoni històric entre la ciutadania, amb un públic divers i d'una manera lúdica".

L'activitat està organitzada per vuit institucions: Museu d'Història de Tarragona, Museu d'Art Modern de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Museu del Port de Tarragona, Museu Diocesà de Tarragona, Museu Bíblic de Tarragona, CaixaForum de Tarragona i el Centre d'Art Tarragona, que enguany s'afegeix a la iniciativa.

Des de l'organització s'espera repetir les bones xifres de l'any passat, en què es van formar prop de 50 grups.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: