Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Banyeres del Penedès signa la compra del terreny on hi ha soterrat un gran poblat iber

El consistori pagarà 80.000 euros als dos propietaris de la finca

Terrenys on hi ha soterrat un gran poblat iber,a Banyeres del Penedès Terrenys on hi ha soterrat un gran poblat iber,a Banyeres del Penedès AJUNTAMENT DE BANYERES DEL PENEDÈS
Patrimoni ACN
Divendres, 26 Juliol 2019 11:17

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès ha signat la compra del terreny on hi ha soterrat un gran poblat iber, tancant així un llarg perible de negociacions amb els propietaris, les quals han durat més d’un any. L’acord estableix que el consistori pagarà als propietaris de la finca 40.000 euros aquest any i 40.000 euros més durant el 2020. La superfície total del terreny és de més de 24.300 metres quadrats, i estan classificats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) arran de la descoberta feta per la Universitat de Barcelona, que va constatar l’existència al subsol de la major ciutadella ibèrica mai abans trobada a Catalunya. Els investigadors apunten que el poblat hauria quedat abandonat l’any 200 abans de Crist.

Amb la compra dels terrenys, els investigadors podran començar l’excavació per completar l’estudi fets fins ara amb georadar. El projecte arqueològic, liderat per la Universitat de Barcelona, porta per títol ‘El canvi sociocultural a la Cessetània oriental durant la Protohistòria i l'època romano-republicana’ i està definit per al període 2018-2021.

Amb l’accés al terreny del nucli de Les Masies de Sant Miquel, l’Ajuntament de Banyeres confia millorar el coneixement històric de la zona i habilitar el jaciment per a visites. La venda es va signar dimecres i aquest dijous el govern n’ha donat compte al ple municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: