Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Troben una inscripció del 1937 de les obres del refugi antiaeri del Museu Bíblic Tarraconense

La troballa l’han fet un grup de joves d’entre 14 i 17 anys que realitzen, des del 19 de juliol, un camp de treball al refugi

Imatge de la inscripció de 1937 trobada al refugi antiaeri del Museu Bíblic Tarraconense Imatge de la inscripció de 1937 trobada al refugi antiaeri del Museu Bíblic Tarraconense ARQUEBISBAT DE TARRAGONA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 25 Juliol 2019 17:16

Una quinzena de joves d’entre 14 i 17 anys procedents de tot Catalunya van iniciar el dia 19 de juliol un camp de treball al refugi de la Guerra Civil que es troba en el subsòl de les dependències del Museu Bíblic Tarraconense. En el decurs dels treballs ha aparegut en un dels graons de l’escala del refugi antiaeri de la guerra civil, una inscripció gravada al ciment amb la data del 28 de desembre de 1937, moment que devia acabar de construir-se el refugi. Aquest testimoni escrit serà estudiat i integrat en el discurs museogràfic del refugi. Recordem que aquest aprofita estructures romanes i medievals i això el fa especialment interessant a nivell patrimonial.

La recuperació del refugi forma part d’un projecte museogràfic que el Museu Bíblic lidera per posar en valor l’edifici de la Casa dels Concilis, un veritable “palimpsest estructural” que conté evidències dels 20 segles de la història de l’acròpolis de Tarragona.

Imatge dels joves realitzant els treballs al refugi antiaeri. ARQUEBISBAT DE TARRAGONA

treballs inscripció refugi antiaeri museu bíblic tarragona

En el marc d’aquesta activitat –coorganitzada per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Santa Maria de Siurana i el Museu Bíblic Tarraconense– els joves estan duent a terme tasques de neteja i documentació en el refugi. També de formació. Una de les activitats ha estat una sessió de taula rodona amb el testimoni personal de la Sra. Assumpció Vallhonrat, que de ben petita va ser usuària d’aquest refugi.

En la part científica, col·labora l’ Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i recentment el projecte ha rebut un ajut de 7.500 euros de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT) del Ministerio de Ciencia e Innovación Tecnológica. Els responsables del projecte estan molt satisfets, no tant per la quantitat obtinguda, sinó per l’aval de qualitat científica que representa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: