Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu d'Història de Tarragona exposarà un ventall isabelí aquest mes de juliol

"La peça del mes” es presentarà el dimecres 3 de julil, a les 18h, al pati de la Casa Castellarnau en un acte obert i gratuït

El ventall que s’exposarà a la Casa Castellarnau està fet d’ivori i paper litografiat i pintat El ventall que s’exposarà a la Casa Castellarnau està fet d’ivori i paper litografiat i pintat AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 01 Juliol 2019 07:53

Aquest mes de juliol un ventall isabelí serà el protagonista de la proposta divulgativa del Museu d’Història 'Quan els objectes parlen: La peça del mes'. El  proper dimecres 3 de juliol, a les 18h, es presentarà al pati de la Casa Castellarnau en un acte obert i gratuït.

La peça és del segle XIX i forma part del conjunt de complements femenins que acostumaven a considerar-se objectes de prestigi. El ventall que s’exposarà a la Casa Castellarnau està fet d’ivori i paper litografiat i pintat. A l’època, es va desenvolupar un autèntic llenguatge dels ventalls esdevenint un ritus socialitzant.

La presentació del dimecres anirà a càrrec dels tècnics de Patrimoni Històric, Jordi Abelló i Cristòfor Salom, i comptarà amb la col·laboració de Pere Navarro que farà una demostració del llenguatge del ventall. Per això, es convida als assistents que vulguin practicar-ho a portar-ne un.

Durant aquest 2019, s’exposa cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes, a les 18h, es fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

Més informacio en aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: