Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern referma el compromís amb la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni Mundial de la UNESCO

La permanent de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat es reunirà dilluns a Falset

Unes vinyes als peus de Falset, al Priorat, l'hivern del 2018 Unes vinyes als peus de Falset, al Priorat, l'hivern del 2018 SÍLVIA JARDÍ / ACN
Patrimoni ACN
Dimecres, 15 Mai 2019 19:13

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través de les conselleres de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha reunit aquesta setmana, al Palau de la Generalitat, amb els diferents responsables del territori, per tal de tractar sobre l’evolució del paisatge cultural del Priorat-Montsant-Siurana i el procés que ha seguit la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO. Durant la reunió s’han ressaltat els valors indiscutibles que aquest paisatge alberga i representa i el compromís ferm, per part del Govern, que dona el seu ple suport al paisatge cultural del Priorat.

D’altra banda, s’ha acordat sol·licitar que la Comissió Permanent de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat es reuneixi dilluns vinent a Falset per tal de continuar treballant a favor d’aquest paisatge cultural i impulsar l’ens que haurà de gestionar-lo.

La candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ té uns valors mil·lenaris, que presenten una continuïtat llegible i comprensible, i que, alhora, són un compendi del mosaic de policultiu de les terres accidentades de l’interior. A més, posa en valor un model agrari que, propi de la península, pot esdevenir referent de sostenibilitat i viabilitat de tota l’àrea de la Mediterrània.

La candidatura està promoguda per l’Associació Prioritat, el Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: