Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torra referma el compromís del Govern amb la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la Unesco

El president inaugura la Fira del Vi de Falset, que enguany bat el rècord de cellers participants

El president de la Generalitat, Quim Torra, conversant amb el responsable d'un dels cellers participants a la 24a Fira del Vi de Falset, el 4 de maig del 2019 El president de la Generalitat, Quim Torra, conversant amb el responsable d'un dels cellers participants a la 24a Fira del Vi de Falset, el 4 de maig del 2019 ROGER SEGURA / ACN
Patrimoni ACN
Dissabte, 04 Mai 2019 16:15

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha refermat aquest dissabte a Falset el compromís de l’executiu amb la candidatura del Priorat perquè el seu paisatge sigui declarat Patrimoni Mundial per la Unesco. Torra s’hi ha referit durant l’acte inaugural de la Fira del Vi, després que el president del Consell Comarcal, Jordi Sabaté, l’hagi interpel·lat perquè la Generalitat faci seva la candidatura i l’encapçali com un projecte propi. El cap de l’executiu ha defensat que no hi ha comarques de primera ni de segona i que no vol un país buit, sinó viu. Per això, ha dit, l’executiu també s’oposa a l’arrencada d’oliveres mil·lenàries i treballa per donar oportunitats per comarques com els Pallars.

“En els propers deu anys ens hi juguem el país si no som capaços de posar en valor la pagesia, que és la que vetlla i cuida la terra”, ha advertit el president. A més, Torra ha situat l’impuls del sector vitivinícola del Priorat com un exemple per aquelles comarques on el despoblament “és una amenaça”. “Vàreu saber tornar als orígens, cuidar la terra i tornar a conrear-la. I ho heu fet oberts al món, donant aquest gir que ha fet del Priorat un exemple a seguir”, ha afegit.

                                               La 24a edició de la Fira del Vi de Falset: 

Fira del Vi de Falset 2019

El president del Govern ha insistit que la república per la qual treballa és “un país viu, on tothom pot tirar endavant el seu projecte de vida i oportunitats”. “Si exportem el 50% dels vins del Priorat, exportem una part molt important de nosaltres. Qui el compra es beu amb ell la nostra cultura, el nostre paisatge i el nostre esforç; es beu la terra. I qui beu el nostre vi ja ens coneix millor i sap millor qui som”, ha dit Torra en agraïment a la tasca feta pels cellers de la comarca.

“La batalla que tenim per guanyar és la de la llibertat de Catalunya i de fer efectiva la república”

Prèviament, el president de la Generalitat ha visitat el Castell de Falset i Museu Comarcal, on ha descobert una placa al coronel Antoni Vidal i al capità Pere Joan Barceló (Carrasclet), per commemorar la darrera victòria catalana de la Guerra de Successió sobre les tropes borbòniques, el 2 de setembre de 1714.

Aprofitant la descoberta d’aquesta inscripció, el president Torra ha afirmat que “la placa que necessitem posar aquest país és la que digui que la batalla de Falset va ser la penúltima que vam guanyar; la batalla que tenim per guanyar és la de la llibertat de Catalunya i de fer efectiva la república catalana”, ha conclòs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: