Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla incorpora una premsa de raïm al seu patrimoni rural

També s’han incorporat diverses eines destinades a l’elaboració del vi / Es tracta d’un conjunt d’estris i maquinària utilitzada pels pagesos durant els segles XIX i XX

Imatge de la premsa de raïm cedida a l'Ajuntament d'Altafulla Imatge de la premsa de raïm cedida a l'Ajuntament d'Altafulla CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimarts, 23 abril 2019 13:30

El veí d’Altafulla Eduardo Manchón ha cedit a l’Ajuntament una premsa de vi i diverses eines i elements destinats a l’elaboració de vi. Aquestes van ser utilitzades pels pagesos durant els segles XIX i XX, i al municipi es van fer servir fins els anys 70. Es tracta de material d’interès local provinent del Celler de Ca l’Ixart i que s’incorpora al llegat del patrimoni rural municipal.

La donació s’ha fet efectiva aquest dimarts 23 d’abril i, de moment, la maquinària restarà a l’antic Hospital, amb la voluntat d’esdevenir part del catàleg del Centre d’Interpretació de la Vila Closa en què s’ha de convertir l’edifici en un futur. La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, s’ha mostrat satisfeta amb el projecte, però ha reconegut que “no es tracta d’una qüestió de voluntat política, sinó de capacitat econòmica”.

Més donacions en els darreres anys

Aquesta, però, no és l’única donació que ha rebut l’Ajuntament d’Altafulla en els darrers anys. Són moltes les persones que cedeixen material i eines d’interès municipal i valor històric que ja no utilitzen i que, segons la regidora, “ajuden a formar la història del poble”. En aquest cas, ha agraït la “generositat” d’Eduardo Manchón per contribuir en la configuració del patrimoni municipal.

Un exemple de tot plegat és el que es pot contemplar al Museu Etnogràfic, a la pallissa de l’Era del Senyor, on el mateix espai és ja per si sol una mostra del patrimoni històric i arquitectònic de la vida a pagès. Allà s’hi poden trobar un miler de peces dels dos darrers segles, amb un ampli ventall d’elements del món de la pagesia. Tots ells esdevenen objectes d’identitat pròpia de la vida rural i l’economia del municipi, recuperats i restaurats l’any 2008 pel veí d’Altafulla i artesà Salvador Gatell.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: