Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El fotògraf Lluís Rovira cedeix el fons de Foto Oleastrum a l’Ajuntament de Cambrils

Els més de 220.000 negatius generats per l’estudi són tot un testimoni de la vida de Cambrils de la segona meitat del segle XX i principis del XXI

Una de les fotografies del fons fotogràfic de l'estudi Foto Oleastrum del Carnaval de l'any 1985 Una de les fotografies del fons fotogràfic de l'estudi Foto Oleastrum del Carnaval de l'any 1985 CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 03 abril 2019 17:10

El fotògraf Lluís Rovira ha donat a l’Ajuntament de Cambrils el fons de l’estudi fotogràfic Foto Oleastrum. Es tracta de la donació més important en volum documental rebuda per l’Ajuntament de Cambrils, amb les fotografies de gairebé una cinquantena d’anys que retraten moments importants de la vida pública de Cambrils.

 L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, acompanyada pel regidor de Cultura, Josep Lluís Abella, va signar aquest dimarts, 2 d’abril, el conveni de donació amb el fotògraf Lluís Rovira i Llurba. La part més significativa del fons documental patrimonial, format per la documentació generada per l’empresa Foto Oleastrum, són els documents generats pels estudis fotogràfics que l’empresa tenia, principalment, als carrer de Sant Pere i a l’avinguda Vidal i Barraquer entre els anys 1970 i 2017.

Més de 220.000 negatius

Durant gairebé una cinquantena d’anys, Foto Oleastrum va fotografiar tot allò que s’esdevenia en la vida pública de Cambrils (festes, actes oficials, esports, transformacions urbanístiques o arribada del turisme, entre altres) i també escenes familiars. Els més de 220.000 negatius generats per l’estudi fotogràfic constitueixen tot un testimoni de la vida de Cambrils de la segona meitat del segle XX i les dues primeres dècades del segle XXI.

La documentació queda sota custòdia de l’Arxiu Municipal que en breu iniciarà les tasques de descripció i digitalització amb l’objectiu de posar a disposició de la ciutadania aquest fons fotogràfic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: