Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un quadre d'Antonio Saura, la peça del mes d'abril a Tarragona

La presentació tindrà lloc el dimecres 3 d'abril, a les 18h, en un acte obert i gratuït a la Casa Castellarnau

El quadre d'Antonio Saura que es podrà veure a la Casa Castellarnau El quadre d'Antonio Saura que es podrà veure a la Casa Castellarnau CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 27 Març 2019 16:50

La peça d'aquest mes d'abril serà un quadre del pintor Antonio Saura, el qual es presentarà el pròxim dimecres 3 d'abril, a les 18h, al pati de la Casa Castellarnau de Tarragona. 'Quan els objectes parlen: La peça del mes' és la proposta divulgativa del Museu d'Història de Tarragona per donar a conèixer, cada mes, una obra de diferents períodes de la història de Tarragona, en aquest cas de mitjans del segle XX.

La presentació anirà a càrrec del tècnic de Patrimoni Històric, Jordi Abelló, que explicarà l'obra del pintor i la seva evolució fins a arribar al seu estil particular. A més, donarà les claus per aprendre a llegir la pintura i a interpretar-la i relatarà com va arribar el quadre a formar part del fons del Museu.

La tuberculosi va portar a Saura a pintar

En els seus inicis a Madrid, Antonio Saura va patir una tuberculosi que l'immobilitzà durant cinc anys al llit i va ser quan començà a dibuixar i pintar. Les primeres obres tenien un caràcter oníric i d'influència surrealista, a la qual pertany la pintura que s'exposarà a la Casa Castellarnau. Generalment, Saura representa paisatges imaginaris, amb una forta influència dels pintors Arp i Tanguy i presències metamorfejades de figures humanes. A partir dels anys 50 començà les seves sèries més famoses: 'Desnudos', 'Autoretratos', 'Sudarios' y 'Crucifixiones' , que li donarien fama i prestigi internacionals.

La peça del mes

'Quan els objectes parlen: La peça del mes' és una proposta divulgativa del Museu d'Història. Durant aquest 2019, s'exposa cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes, a les 18 hes fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l'època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d'altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: