Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Campanya perquè l'escultura Alfa i Omega torni a la platja de Baix a Mar

La candidata de Junts per Torredembarra Anna Magrinyà i la família Bartolozzi Aymaní defensen la construcció d'una rèplica del símbol amb materials de qualitat

La candidata de Junts per Torredembarra, Anna Magrinyà, -al centre- amb el fill de l'escultor, Nil Bartolozzi i la seva vídua, Núria Aymaní. Darrera seu, el bloc on hi havia l'Alfa i Omega La candidata de Junts per Torredembarra, Anna Magrinyà, -al centre- amb el fill de l'escultor, Nil Bartolozzi i la seva vídua, Núria Aymaní. Darrera seu, el bloc on hi havia l'Alfa i Omega JOSEP CARTANYÀ
Patrimoni Josep Cartanyà
Dijous, 14 Març 2019 16:27

La candidata a l'alcaldia de Junts per Torredembarra, Anna Magrinyà, s'ha compromès avui a recuperar l'escultura Alfa i Omega al bloc de Baix a Mar si entren al govern després de les eleccions municipals. Magrinyà, ha criticat "la inacció" de l'equip de govern, nou mesos després de la retirada de l'obra de l'escultor Rafael Bartolozzi i ha lamentat que "s'han carregat el que és un símbol de Torredembarra" . L'actual regidora del PDeCAT també ha criticat que en la primera reunió de la comissió de treball per decidir el futur de l'Alfa i Omega celebrada el gener "no ens van fer cap proposta", més enllà de fer lectura de l'informe de l'estat de deteriorament de l'escultura.

                  Retirada de l'Alfa i Omega, el passat 15 de juny del 2018: Alfa Omega 15 juny

La família de Bartolozzi proposa una nova Alfa i Omega al bloc de Baix a Mar

Magrinyà ha estat acompanyada per la família de l'artista, concretament pel seu fill, el també escultor Nil Bartolozzi i la seva vídua, Núria Aymaní. El fill de l'escultor ha qualificat de "salvatjada" la retirada que es va fer de l'escultura i ha lamentat que, tant aquest govern com els anteriors, no fessin un manteniment durant aquests anys. A més, Bartolozzi ha defensat la presència de l'Alfa i Omega no només com un símbol cultural i turístic de Torredembarra "sinó de la democràcia de tots els pobles catalans", tot referint-se al motiu pel qual va ser construït.

Malgrat sentir-se molest perquè -segons ell- l'Ajuntament no li ha demanat el seu criteri, Bartolozzi s'ofereix per trobar solucions conjuntament. D'entrada, l'escultor és partidari de fer una rèplica exacta de l'original, però amb nous materials de més qualitat que, malgrat que necessitin un manteniment, suporten més temps l'exposició al mar. En qualsevol cas, la família Bartolozzi Aymaní també és partidària de retornar l'Alfa i IOmega al seu lloc original.

L'escultura Alfa i Omega, de Rafael Bartolozzi, ha estat un símbol de Torredembarra, des de finals del segle XX fins als nostres dies: 

Torredembarra Alfa omega

Si hi ha voluntat, els diners no han de ser un problema

Anna Magrinyà ha apuntat que tornar a col·locar l'Alfa i Omega al bloc és una qüestió "de voluntat". La candidata de Junts per Torredembarra està convençuda que es poden buscar subvencions d'administracions i patrocinis per finançar el projecte i que el seu partit ja ha anat a "trucar a algunes portes". Per això s'ha compromès a retornar el símbol al bloc del davant de la platja de Baix a Mar, si governa.

Finalment, el fill de Bartolozzi també ha recordat que a la reunió de la comissió de treball de l'Alfa i Omega tots els participants es van mostrar partidaris de recuperar l'escultura.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: