Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

Ca l’Agapito de Tarragona es convertirà en un gran centre cultural

Així ho ha confirmat la consellera de Cultura i Patrimoni Històric que ha avançat que l’equipament serà també una porta d’entrada pels visitants a la ciutat

L'aportació permetrà realitzar la recuperació de la volta i la façana de l'antic beateri L'aportació permetrà realitzar la recuperació de la volta i la façana de l'antic beateri ALBa SANCHA
Patrimoni Alba Sancha
Dijous, 14 Març 2019 13:38

El projecte de recuperació estructural de la volta romana i restauració de la façana de la Plaça del Pallol de Ca L'Agapito ha estat un dels projectes escollit per part del Ministeri de Foment per rebre la subvenció de l’1,5% cultural. Les reaccions no s’han fet esperar a la ciutat tarragonina. Una de les primeres ha estat la de la consellera de Cultura i Patrimoni Històric, Begoña Floria, que s’ha mostrat visiblement contenta amb la selecció i ha assegurat que aquesta aportació permetrà realitzar, en una segona fase, la creació d’un gran centre cultural i d’entrada pels visitants a la ciutat.

Aquesta aportació es converteix en “un ajut important”, com ha dit Floria, que permetrà resoldre la problemàtica d’un equipament que “feia patir una mica”, en paraules de la consellera. La dotació econòmica es destinarà a “la consolidació de la façana i la volta de l’antic beateri del segle XVI”, segons ha apuntat l’edil. Floria, a més ha insistit en el fet que aquesta primera actuació servirà de preàmbul per poder engegar una segona fase en què l’espai es converteixi en “un gran centre cultural i d’entrada a la ciutat pels visitants”. La consellera ha recordat que aquesta era un projecte que s’incloïa en el pla de barris del govern de Ballesteros, però que “va quedar suspès pel govern de la Generalitat d’Artur Mas”.

Pel que fa al calendari, Floria ha detallat que aquesta primera fase hauria d’estar enllestida en un termini màxim d’un any i mig o dos anys. L’edil també ha concretat que el projecte ja està fet i que continua sent el mateix que hauria d’haver estat en el seu dia, ja que “hem de ser ambiciosos” per aconseguir que aquest es converteixi en un gran “equipament cultural del barri de la Part Alta”.

“Contents perquè el govern d’Espanya faci una passa endavant”

Així mateix, Floria ha manifestat que aquesta és “una de les aportacions més importants” per poder realitzar aquest projecte, ja que del cost total de més d’un milió d’euros que suposa aquesta intervenció, el govern de l’estat dotarà el projecte amb 800.000 euros. “Estem contents que el govern d’Espanya faci aquesta passa endavant a favor del patrimoni de Tarragona”, ha celebrat Floria, que també ha assegurat que era molt complicat aconseguir accedir a aquesta subvenció, ja que s’havien presentat centenars de projectes de diverses ciutats d’arreu d’Espanya.

Publicitat