Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

Neteja integral al mausoleu de Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona

Un equip de conservadors especialitzats estan realitzant els treballs

Les tasques de neteja estan sent realitzades per un equip professional de conservadors especialitzats Les tasques de neteja estan sent realitzades per un equip professional de conservadors especialitzats MAURI
Patrimoni Redacció Infocamp
Divendres, 15 Març 2019 18:30

El mausoleu de Jaume I, ubicat al pati que porta el mateix nom del Palau Municipal, s'està sotmetent a una neteja integral, amb les tasques de conservació pertinents, aquesta setmana. Un equip de conservadors especialitzats realitzen els treballs que consisteixen en una primera neteja en sec i després una d’humida amb l’objectiu de recuperar els colors  i elements originals del monument, sota la supervisió de la conselleria de Patrimoni Històric.

El mausoleu és obra de Lluís Domènech i Montaner que va utilitzar la simbologia d'una nau per allotjar les despulles del rei Jaume I.  Domènech i Montaner va deixar constància, des de la base on descansa la tomba fins a l'interior del dosseret, de quins eren els símbols que caracteritzaren el rei Jaume I: les seves corones i els seus escuts, que parlaven de les seves conquestes.

La Comissió de Monuments de Tarragona va encomanar el mausoleu l'any 1906 i el 1992 es va instal·lar en la ubicació actual.

Publicitat