Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

Restauren dos Llibres del Comú del segle XIV de l’Arxiu Municipal de Reus

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) ha estat l’encarregat de dur a terme aquesta feina

Imatge del lliurament dels Llibres del Comú restaurats al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya Imatge del lliurament dels Llibres del Comú restaurats al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimarts, 19 Febrer 2019 17:27

Dos exemplars dels Llibres del Comú, datats al segle XIV i pertanyents als fons de l’Arxiu Municipal de Reus han estat restaurats pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC). El regidor d’Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech, i l’arxivera municipal, Elisenda Cristià, han rebut aquest dilluns els exemplars restaurats per l’equip del taller de paper, obra gràfica i fotografia del CRBMC. Els dos volums restaurats són el Llibre del Comú fet per Guillem Spuny, datat el 1359, i el Llibre del Comú fet per Arnau Duran, de l’any 1391.

Es tracta de llibres manuscrits elaborats amb enquadernació amb bloc de paper artesanal i coberta de pergamí, els quals es van utilitzar com a llibres de registre de la comptabilitat municipal. La directora del CRBMC, M. Àngels Solé, ha explicat que en la restauració s’han seguit criteris de mínima intervenció, màxima llegibilitat i reversibilitat dels materials emprats.

Joaquim Enrech ha agraït a la responsable del CRBMC la feina realitzada i ha explicat que amb aquesta restauració es garanteix la bona conservació d’uns documents que tenen un altíssim valor històric i patrimonial. Enrech ha afegit que l’Arxiu Municipal continua d’aquesta manera la seva línia de treball orientada a la preservació i recuperació d’alguns dels documents més significatius de la ciutat. Així mateix, els dos documents seran digitalitzats amb la finalitat de garantir-ne la preservació i de facilitar-ne l’accés a la ciutadania.

Publicitat