Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

736.000 espectadors van veure el capítol 'Acueductos II' a La 2 de TVE

El capítol de la sèrie 'Ingeniería Romana', amb presència de l’aqüeducte de les Ferreres, va aconseguir un 4,8% de quota de pantalla, segons RTVE

Imatge del Pont del Diable de Tarragona al capítol ‘Acueductos II’ Imatge del Pont del Diable de Tarragona al capítol ‘Acueductos II’ CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Diumenge, 17 Febrer 2019 00:10

El dijous 14 de febrer, es van estrenar a La 2 de TVE els dos nous capítols de la sèrie 'Ingeniería Romana': 'Ciudades II' (22 h) i 'Acueductos II' (23 h). El capítol 'Acueductos II', amb presència de l’aqüeducte romà de les Ferreres de Tarragona, va aconseguir una audiència de 736.000 espectadors i un 4,8% de quota de pantalla, segons ha informat Ràdio Televisió Espanyola. D’aquesta manera, ha superat en audiència el capítol més vist fins ara de la sèrie, 'Acueductos I' (que va assolir la xifra de 729.000 espectadors) i es converteix en un dels documentals més vistos de la història de la cadena. L’episodi, que es va preestrenar a Tarragona el passat 18 de desembre de 2018 amb el suport del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, ja està disponible a RTVE a la Carta.

'Ingeniería Romana' és una sèrie dirigida per José Antonio Muñiz i produïda per Digivision, Structuralia, Grandhermetic i RTVE que utilitza les últimes tecnologies de la realitat augmentada per explicar les construccions de l’època romana. L’estrena el 2015 dels dos primers episodis va suposar el rècord d’audiència d’un documental a la cadena pública i el primer capítol, 'Ciudades I', dedicat a Tàrraco, es va preestrenar també a Tarragona amb la col·laboració de la Fundació Tarragona Smart City i l’Ajuntament de Tarragona. Tarragona Turisme ha agafat el relleu per col·laborar en el llançament dels dos nous episodis, que veuen la llum després de dos anys de treball intens. La sèrie ha estat guardonada a festivals del prestigi del Festival de TV i Cinema de Nova York o del Festival Internacional de Cinema i Vídeo de The Archaeology Channel a Oregon (EUA).

Els dos primers capítols d'’Ingeniería Romana' es van emetre el 2015 a La 2 de TVE, amb unes xifres d’audiència espectaculars per a la cadena: 537.000 espectadors i un 4,5% del share en el cas del primer documental, i en el segon, 729.000 espectadors i un 6,6% del share. A Internet, la pàgina oficial de LAB RTVE dedicada a la sèrie, va registrar durant la primera setmana més de 183.000 pàgines vistes i 70.760 usuaris, mentre que a xarxes socials el hashtag #IngenieríaRomana va ser TT durant el dia de l’estrena. La web de Lab RTVE té actualment disponibles vídeos de 360º que recreen amb realitat augmentada i virtual quatre escenaris de Tàrraco: el Circ, l’Amfiteatre, el Fòrum de la Colònia i el Recinte de Culte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: