Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La imatge restaurada de Santa Maria de Montblanc es presentarà diumenge

Coneguda popularment com la "Mare de Déu del cor" és una talla de fusta que presideix l’església de Santa Maria la Major i ha estat restaurada pel Taller Avall de Reus

La restauració de la imatge de Santa Maria, popularment coneguda com la "Mare de Déu del cor" és una talla de fusta, i presideix l’església de Santa Maria la Major de Montblanc La restauració de la imatge de Santa Maria, popularment coneguda com la "Mare de Déu del cor" és una talla de fusta, i presideix l’església de Santa Maria la Major de Montblanc TALLER AVALL
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 26 Desembre 2018 11:05

El proper diumenge, dia 30 de desembre, a les 11.00 h, hi haurà la presentació i benedicció de la restaurada imatge de Santa Maria de Montblanc. L’acte consistirà en la benedicció de la imatge, la celebració d’una missa d’acció de gràcies i els parlaments dels representants institucionals i dels tècnics que han dut a terme la restauració.

La restauració de la imatge de Santa Maria, popularment coneguda com la "Mare de Déu del cor" és una talla de fusta, i presideix l’església de Santa Maria la Major de Montblanc. És una magnífica talla de fusta, excepcional per la seva factura i elegància, i que ha sobreviscut a les reiterades destruccions del temple montblanquí.

La restauració ha estat realitzada pel Taller Avall de Reus, sota la supervisió de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya. El procés ha consistit en la pràctica d’anàlisis científics de l’extracció de mostres puntuals, anàlisis dels pigments, estratografia de capes i SEM sobre les mostres. La peça també ha estat sotmesa a la inflació de llum ultraviolada que ha posat al descobert molts repintats i danys provocats per la història tortuosa de la peça. A part dels anàlisis realitzats s’ha procedit a la neteja de la peça, per tal d’eliminar els repintats i retornar la llum original a la policromia barroca.

 

taller Avall talla

Una talla de fusta que pertany al gòtic

Després de dos mesos d’anàlisis i treball s’ha establert que aquesta talla de fusta policromada de 2,35 metres d’alçada i amb un pes de 158 kg. pertany al gòtic d’aproximadament meitats del segle XIV gràcies a les mostres extretes de la policromia i a l’estudi de la fusta. Aquesta informació ha estat una gran descoberta ja que fins al moment les aproximacions històriques que s’havien fet situaven la peça al segle XVI. La datació, a partir de les anàlisis, ha despertat un gran interès per la gran rellevància que li ha donat a la imatge.

detall talla Montblanc

El projecte ha estat finançat majoritàriament per la Parròquia de Santa Maria de Montblanc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montblanc, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: