Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Montblanc adquireix el castell i l'església de l'antic poble de Prenafeta

Els monuments eren propietat d'un particular / El castell de Prenafeta, també conegut com a Torre del Moro, és un monument declarat Bé Cultural d'Interès Nacional

El castell de Prenafeta, també conegut com a Torre del Moro, és un monument declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Les restes estan en un turó sobre l'actual pedania de Prenafeta El castell de Prenafeta, també conegut com a Torre del Moro, és un monument declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Les restes estan en un turó sobre l'actual pedania de Prenafeta AJUNT. DE MONTBLANC
Patrimoni Redacció Infocamp
Diumenge, 28 Octubre 2018 18:58

El passat dimecres 10 d'octubre el Ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat l'adquisició del castell i l'església de l'antic poble de Prenafeta. La compra d'aquests immobles suposa una despesa de 104.400 euros, que es pagarà durant cinc anys: 11.600 euros aquest any 2018, i la resta, fins a l'any 2022, a raó de 23.200 euros a l'any.

Fins ara, el castell i l'església eren propietat d'un particular, que ja tenia ofertes d'altres institucions per a vendre. El castell de Prenafeta, també conegut com a Torre del Moro, és un monument declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Les restes del castell estan en un turó sobre l'actual pedania de Prenafeta.

L'església de l'antic poble de Prenafeta és un edifici amb dues parts diferenciades que possiblement corresponen a dos moments d'obra. Als peus de l'edifici hi ha el que seria el nucli primitiu: una nau rectangular que aniria coberta per una encavallada de fusta que no s'ha conservat. Això pot correspondre a mitjans del segle XI. El material constructiu és la pedra irregular petita i col·locada sense cura en el mur, lligada amb morter.

                                       L'església de l'antic poble de Prenafeta: església antic Prenafeta

Posteriorment, es va afegir un nou tram de nau amb un absis semicircular a la capçalera. Aquesta part de l'edifici va coberta per una volta de canó apuntat que arrenca d'una imposta. Els dos trams de la nau es comuniquen mitjançant un gran arc ogival dovellat. En l'obra més moderna, els materials són també molt pobres. A la volta han quedat els senyals d'una cintra d'encanyissat, en el morter emprat per a lligar el reble.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: