Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Casa Castellarnau exposa "la tortuga", una teula amb una inscripció històrica

Aquest dimecres 3 d'octubre, a les 18:00h, es presentarà la nova peça del mes de 'Quan els objectes parlen'

La teula, coneguda pel terme "tortuga", té la particularitat de tenir una inscripció històrica La teula, coneguda pel terme "tortuga", té la particularitat de tenir una inscripció històrica CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimarts, 02 Octubre 2018 18:11

La proposta divulgativa del Museu d’Història de Tarragona ‘Quan els objectes parlen’ presenta una nova peça del mes per aquest octubre, es tracta d’una teula amb la particularitat de tenir una inscripció històrica. La peça estarà exposada al públic al pati de la Casa Castellarnau i, com cada primer dimecres de mes, aquest dimecres 3 d'octubre, a les 18:00h, un tècnic de Patrimoni Històric en farà la presentació pública on posarà en context la peça, el seu moment històric, la seva troballa, significat i totes aquelles característiques que posen en relleu el seu valor històric.

La teula que s’exposarà és coneguda pel terme tortuga, que identifica cadascuna de les teules que es disposen a l'extrem de la teulada de manera que formen una canal per conduir l'aigua de pluja. La curiositat d'aquesta peça és que presenta una inscripció: "Espartero Duque de/ la Victoria, y defensor/ de la libertad española/ conta (sic) los malditos Carlistas/ que llamaban puta a la/ Reyna madre Cristina/ año de 1838".

El Museu d’Història impulsa aquesta iniciativa per donar a conèixer el patrimoni, ‘Quan els objectes parlen: la peça del mes’. Mensualment, al pati de la Casa Castellarnau s’exposa un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i que és visible des del carrer.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: