Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Presentació pública a Cambrils del fons de la família Vidal-Barraquer

El fons està format per 23.500 imatges i més de 3.000 documents, alguns d'ells inèdits sobre la vida escolar i eclesiàstica del cardenal Vidal i Barraquer

El Port de Cambrils (1941) El Port de Cambrils (1941) MONTSERRAT VIDAL-BARRAQUER (Fons: Arxiu Família Vidal-Barraquer)
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 24 Setembre 2018 08:50

El Centre Cultural de Cambrils acollirà el proper dimecres 26 de setembre, a les 20:00h, la presentació del Fons de la família Vidal-Barraquer, que anirà a càrrec de l'arxiver municipal Pedro Otiña Hermoso. Es tracta d'un fons de gran valor format per reproduccions de més de 3.000 documents textuals i 23.500 imatges que va cedir la família Vidal-Barraquer a l'Ajuntament de Cambrils perquè l'Arxiu Municipal el gestioni i el difongui.

De l'arxiu familiar, destaquen les fotografies reflecteixen la transformació de Cambrils i d'altres poblacions veïnes durant el segle XX, així com alguns documents inèdits relacionats amb la vida escolar i eclesiàstica del cardenal Vidal i Barraquer.

En la roda de premsa que es va fer d'anunci de la cessió, l'arxiver municipal Perdo Otiñ va destacar del fons els documents textuals, reproduccions d'una bona quantitat de documents notarials dels segles XVIII i XIX, documentació comptable sobre obres a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí de l'any 1790 o la prestació del servei de gel a Cambrils l'any 1754. En relació al Cardenal Vidal i Barraquer, hi ha documents que abasten aspectes de la seva vida escolar i eclesiàstica, "com el seu passaport vaticà o els seus nomenaments eclesiàstics". Otiña també ha volgut reconèixer el treball fet per la família d'identificació de tot el material del fons.

Per altra banda, el nebot nét del cardenal, Francesc Vidal-Barraquer, ha destacat que les fotografies que formen el fons són obra de quatre membres diferents de la família. L'arxiu més important él de Montserrat Vidal-Barraquer Flaquer, neboda del cardenal, que va fer més de 19.000 fotografies de gran valor artístic i documental: "Era una dona que va ser reconeguda tant per les seves fotografies costumistes com experimentals, i que sempre se la veia amb una màquina de fotos", ha explicat Francesc Vidal-Barraquer. A més, en Francesc creu que no és casualitat l'afició per la fotografia de la Montserrat, donat que la debia heretar de la família Barraquer.

L'acte està inclòs dins del Cicle de Memòria de tardor.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: