Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra viatja al passat amb la Fira d’Indians

La novena edició de la fira se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de setembre amb el tràfic d’esclaus com a temàtica principal

Imatge d'un dels oficis que es mostren a la Fira d'Indians de Torredembarra Imatge d'un dels oficis que es mostren a la Fira d'Indians de Torredembarra CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 13 Setembre 2018 12:18

La Fira d’Indians de Torredembarra se centrarà aquest any en el tràfic d’esclaus, per això al Pati del Castell es podrà visitar una exposició de gravats i il·lustracions que porta per títol “Esclaus entre Àfrica i Amèrica, del s. XVI al s. XIX”. També s’ha programat dissabte a la tarda la conferència “Els catalans i el tràfic atlàntic d’esclaus”, a càrrec de Martín Rodrigo i Alharilla, professor titular de la UPF de Barcelona.

La fira començarà el15 de setembre amb una exposició de productes d’ultramar i mostra d’oficis a les 10h; a les 12h hi haurà degustació de cafè cubà pels assistents, a la plaça del Castell; a les 18:30h xocolatada popular gratuïta a la plaça de la Vila; a les 19:30h presentació dels llibres de l’editorial Gregal al pati del Castell; i a partir de les 21:30h música i ball amb Música Cribenya, LMK Indomables i EL CHALAU. Les activitats es repetiran l’endemà, excepte a la nit, ja que a partir de les 20h hi haurà havaneres amb el grup XARXA a la plaça del Castell.

Tandem Feria Indianos 2

A més, la fira aposta per diverses visites guiades: una sobre el Patrimoni Indià amb un preu de 3€, que es podrà fer el dissabte a les 12:30h, el diumenge a la mateixa hora o a les 18:30h. L’altra visita serà al cementiri del municipi, amb un preu també de 3€, el dissabte a les 19h. Les entrades es poden comprar a www.turismetorredembarra.cat i el mateix dia de la fira a la carpa de Turisme.

Durant tot el cap de setmana hi haurà al carrer Ample un espai d’experimentació i jocs lliures per a nens, ball de salsa, ball cubà i bachata a càrrec de SalSixto a la plaça de la Vila, mercat indià a tota la fira i 8 dames indianes vestides d’època passejant pel municipi. A més, les persones que assisteixin a la fira vestits completament de color blanc, se'ls obsequiarà amb un barret indià que caldrà recollir a l’envelat de la Regidoria de Turisme ubicat a la plaça del Castell (unitats limitades fins a exhaurir existències).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: