Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu d'Història de Tarragona exposa aquest mes un càntir de vidre de la primera meitat del segle XIX

Es presentarà el dimecres 5 de setembre, a les 18h, a la Casa Castellarnau, en el marc de la iniciativa 'Quan els objectes parlen'

Detall de la postal del càntir que s’exposa durant el mes de setembre Detall de la postal del càntir que s’exposa durant el mes de setembre MUSEU D'HISTÒRIA DE TARRAGONA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimarts, 04 Setembre 2018 07:52

La proposta divulgativa del Museu d’Història de Tarragona ‘Quan els objectes parlen’ continua i durant aquest mes de setembre s’exposarà un càntir de vidre. La peça del mes estarà instal·lada al pati de la Casa Castellarnau i el dimecres 5 de setembre, a les 18h, es farà la presentació pública on es posarà en context la peça, el seu moment històric, la seva troballa, significat i totes aquelles característiques que posen en relleu el seu valor històric.

La peça és un càntir català de vidre transparent bufat amb aplicacions de vidre. Té el broc petit lleument corbat i el broc gros molt vertical, amb l’extrem arrodonit. L’ansa està rematada amb un gall. Aquests càntirs eren molt comuns a la primera meitat del segle XIX i es coneixien com a càntirs de bateig: en funció de la forma en què finalitzava el broc gros indicaven el sexe del nadó. Aquest cas corresponia al bateig d’un nen.

El Museu d’Història impulsa aquesta iniciativa per donar a conèixer el patrimoni, ‘Quan els objectes parlen: la peça del mes’. Mensualment, al pati de la Casa Castellarnau s’exposa un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i que és visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 18h es realitza la xerrada de presentació de la nova peça.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: