Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Arxiu de Reus rep el fons musical del Mestre Vidal

Coincidit amb aquest acte, l’arxiu organitza una mostra de documents del Fons Xavier Vidal Fargas, que romandrà exposada fins al 15 de juliol

Imatge dels descendents del mestre Vidal, el passat desembre de 2017, a l'Arxiu Municipal de Reus Imatge dels descendents del mestre Vidal, el passat desembre de 2017, a l'Arxiu Municipal de Reus AJUNTAMENT DE REUS
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 21 Juny 2018 12:23

L’Arxiu Municipal va ser l’escenari de l’acte de donació del Fons Xavier Fargas que es va celebrar ahir a la tarda. En ell, els fills del mestre i compositor reusenc, Francesc Xavier i Anna Maria Vidal Gil, van signar el contracte de donació de la documentació del seu pare. En els darrers mesos, el musicòleg Gerard Moreno ha realitzat les tasques de catalogació del fons.

Durant l'acte la historiadora de l'Art, Ester Pascual, va pronunciar la conferència ‘La música a Reus des de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX’ i en acabar la conferència Moreno va explicar el procés de catalogació dels documents més destacats del fons. L'acte va finalitzar amb l'actuació de la Banda Simfònica de Reus, que va interpretar la sardana més emblemàtica del Mestre Vidal, qui la va dedicar als seus fills Xavier i Anna i que es titula ‘Xavieret i Anna’.

Coincidint amb aquesta presentació, l'Arxiu organitza una mostra de documents del Fons Xavier Vidal Fargas, que romandrà exposada al vestíbul de l’Arxiu fins al dia 15 de juliol.

Director de la Banda Municipal

Segons les informacions disponibles fins al moment, i que ara s'han contrastat a través d'una recerca més exhaustiva, l’any 1919 Xavier Vidal va agafar el relleu en la direcció de la Banda de Música Municipal i va ostentar el càrrec fins que l’any 1962 va cedir el pas al nou director, Josep Casanovas Marca.

De fet, l’Arxiu Municipal té dipositat el fons de la Banda de Música de la Ciutat de Reus, el qual consta de més d’un miler de peces musicals, un fons que es va presentar el passat 20 de juny de 2017 en un acte públic a l'Arxiu.

Com a conseqüència de l'acte de presentació pública a la ciutat d’aquest fons el passat juny, la família Vidal Gil, que també hi va assistir, va plantejar la possibilitat d’ingressar la documentació musical que conservaven i que havia aplegat l’avi Vidal. En verificar-se la seva importància i observar que, en general, estava força ben conservada, es va procedir a fer el trasllat a les dependències de l’Arxiu.

L’abast cronològic d'aquest fons es pot establir entre mitjans del segle XIX i mitjans del segle XX, si bé les dates concretes es precisaran una vegada s’hagi completat el catàleg.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: