Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

El desmuntatge de l'escultura Alfa i Omega de Torredembarra s'ajorna fins divendres

L'emblemàtica obra de Bartolozzi està molt deteriorada i serà retirada per ser restaurada

Estat en què es troba una pota de la base molt deteriorada de l'escultura Alfa Omega de Torredembarra Estat en què es troba una pota de la base molt deteriorada de l'escultura Alfa Omega de Torredembarra CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 13 Juny 2018 12:04

El desmuntatge de l'escultura Alfa i Omega de Torredembarra, que havia de dur-se a terme aquest dijous, es retarda un dia i ha quedat fixat per al divendres 15 de juny, a causa d'una demorada en l'emissió dels permisos marítims corresponents, segons fonts municipals. L'emblemàtica escultura Alfa i Omega de Rafael Bartolozzi serà desmuntada i traslladada a terra ferma aquest divendres, a primera hora, davant del deteriorament que pateix i que s’ha agreujat significativament en els darrers mesos, amb el perill que això comporta.

Al port de Torredembarra s'ha fet el muntatge d’una pontona (plataforma de treball amb grua). Divendres (si les condicions meteorològiques ho permeten) tindrà lloc el desplaçament i ancoratge de la pontona al costat de l’escultura. Es procedirà a tallar l’Alfa i Omega i col·locar-la a la pontona. El mateix divendres o dissabte es carregarà en un camió i es traslladarà a terrenys municipals per analitzar i estudiar les possibilitats de restauració. Tota aquesta operativa compta amb un pressupost aproximat de 26.000 €.

Sobre el procés de restauració de l’escultura, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha dit que ara és el moment del desmuntatge per qüestions de seguretat i que una vegada en terra ferma serà el moment d’analitzar possibilitats, costos econòmics, drets i obligacions sobre la mateixa escultura: "La voluntat de l'Ajuntament és fer el que vulguin la gent de Torredembarra". Quan es tinguin totes les dades aleshores es prendrà una decisió que, en tot cas, serà col·lectiva.

D'escultura a símbol local

Cal recordar que l’escultura Alfa i Omega és obra de Rafael Bartolozzi. Es va inaugurar l'abril de 1999 amb motiu de la commemoració dels 20 anys d'ajuntaments democràtics que Torredembarra va celebrar amb una Trobada d'alcaldes dels Països Catalans.

És una escultura d’acer corten de 12 metres d'alçada i 12 tones de pes. L'escultura reprodueix les lletres gregues alfa i omega, com a símbol de l'assoliment d'un objectiu del principi i la fi vers la recuperació de la democràcia. Es troba ubicada sobre un bloc de formigó dins del mar, a uns 80 metres de la platja. Amb la instal·lació de l'escultura, es va restaurar el bloc de Baix a Mar, una peça important de la història del món de la pesca a Torredembarra.

Publicitat