Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arqueòlegs i arquitectes, cara a cara per Tarragona

El Col·legi d'Arquitectes acull, aquest dijous 15 de març, el primer debat entre professionals amb l'objectiu de contrastar visions al voltant de l'arquitectura i la construcció en zones d'alt valor arqueològic

Els professionals contrastaran visions al voltant de l’arquitectura i la construcció en zones d’alt valor arqueològic i patrimonial Els professionals contrastaran visions al voltant de l’arquitectura i la construcció en zones d’alt valor arqueològic i patrimonial ICAC
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 15 Març 2018 07:58

La Reial Societat Arqueològica Tarraconsense (RSAT), el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya de Tarragona (COAC-T) i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) organitzen aquest dijous 15 de març, a les 18:00h, a la sala d'actes del COAAC, al carrer Sant Llorenç 20, el col·loqui 'Arquitectura i Arqueologia: cara a a cara', el primer d'una sèrie de debats entre arquitectes i arqueòlegs que permeti un coneixement mutu i potenciï les relacions entre uns professionals que sovint no s'han relacionat.

I és que, després de molts anys d'activitat arqueològica intensa a la ciutat de Tarragona, en els darrers temps es comencen a desenvolupar projectes d’adequació arquitectònica i musealització. Tarragona es troba en un procés incipient de transformació, formal i funcional, en què s'intenta adequar el seu patrimoni al segle XXI. És un procés que porta retard i que pretén assolir uns nivells de qualitat d'acord amb el reconeixement de la UNESCO i amb una demanda creixent de turisme cultural.

Un dels objectius de les entitats organitzadores és construir un espai de debat permanent i independent, amb una visió a llarg termini en què tècnics que viuen o treballen a la ciutat puguin repensar el tractament que requereix el patrimoni arquitectònic històric de Tarragona. En aquest sentit, consideren que "cal contrastar visions al voltant de l’arquitectura i construcció en zones d’alt valor arqueològic, establir límits coherents de treball i coordinar i facilitar l’accés documental arxivístic". Cal abordar la necessitat de simplificació documental i oferir idees a les administracions actuants i responsables de projectes i adjudicacions.

Tot i que la llista està oberta, aquests seran temes que es posaran sobre la taula: l'aportació arqueològica en els projectes arquitectònics i en el model de ciutat; una planimetria arqueològica oberta i en contínua actualització; una arquitectura integrada i respectuosa amb el patrimoni; el POUM i els constrenyiments que provoca; la necessitat de finançar la diagnosi arqueològica prèvia; la transparència documental i arxivística: l'anàlisis crítiques del passat i visions de futur i els grans agents del patrimoni: responsabilitats i coordinació.

Per raons d'aforament de la sala cal confirmar l'assistència al correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: