Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La situació política paralitza la petició que la Setmana Santa de Tarragona sigui Festa d'Interès Nacional

El document de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa, l'Ajuntament de Tarragona i la Diputació està redactat però cal trobar finançament per fer les accions comunicatives a Europa

Imatge d'arxiu de la Setmana Santa de Tarragona Imatge d'arxiu de la Setmana Santa de Tarragona TURISME TARRAGONA
Patrimoni Josep Cartanyà
Dilluns, 12 Març 2018 18:59

El president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, Francesc Seritjol, ha lamentat avui que la situació política hagi aturat els tràmits pel reconeixement de la Setmana Santa de Tarragona com a Festa d’Interès Nacional: "Està tot parat. Enguany ha sigut d'impàs degut a la situació política". Seritjol ha dit que el procés es troba encallat ja que "ens falten fer 15 accions comunicatives a nivell europeu, però aquestes tenen un cost molt elevat".

Amb tot, el representant de l'Agrupació ha dit que s'ha fet un treball conjunt entre Turisme de Tarragona, la Diputació de Tarragona i l'entitat: "El document està fet, només falta acabar aquests llaços". Seritjol ha fet aquestes consideracions en el transcurs de l'acte de signatura del conveni de col·laboració de Repsol amb la Setmana Santa.

Poques novetats

D'altra banda, Francesc Seritjol també ha explicat que en la Setmana Santa d'enguany no hi haurà gaires novetats. La més significativa serà la millora al pas de la Presa de Jesús, que s’ha allargat uns 70 centímetres per encabir-hi cinc portants més: "Era un pas molt pesat de portar i, així, les figures també quedaran millor distribuïdes". També s’han renovat estructures interiors d'alguns misteris i se celebrarà algun aniversari.

Un altre dels canvis és l'horari del pregó, que deixa de fer-se a la tarda i passa al migdia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: