Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona celebrarà els 25 anys del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat amb una 'Nit del Patrimoni'

Entre altres accions, s'editarà una guia gastronòmica de les 15 ciutats de l'Estat

La regidora de Turisme, Inma Rodríguez, ha presentat les activitats que Tarragona acollirà amb motiu del 25è aniversari del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat La regidora de Turisme, Inma Rodríguez, ha presentat les activitats que Tarragona acollirà amb motiu del 25è aniversari del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat MAURI FERNÁNDEZ
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 12 Març 2018 17:21

Tarragona acollirà, amb motiu del 25è aniversari de la creació del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, diverses activitats que es duran a terme al llarg de tot l’any. Com a principal esdeveniment, destaca la Nit del Patrimoni, que se celebrarà el 15 de setembre de manera simultània a totes les ciutats que comptarà amb un programa d’activitats obert a tots els espais monumentals i una intervenció artística realitzada pel col·lectiu Boa Mistura. A més, també s’editarà una guia gastronòmica que recollirà les singularitats de la gastronomia de cadascuna de les 15 ciutats.

Altres activitats que es duran a terme seran el I Circuit de Curses –amb la combinació de natura, esport i patrimoni- amb l’objectiu d’atraure el turisme esportiu; el concurs de l’Aula de Patrimoni del GCPHE dirigit als centres educatius del Primer Cicle de Secundària de les ciutats on els alumnes hauran de presentar un treball on narrin la història i la cultura d’Espanya; el concert de piano i corda, el 26 de maig; i la celebració de jornades i congressos de temes de rellevància per al conjunt de les ciutats on Tarragona durà a terme, al juny, les jornades ‘Mecenatge i Patrimoni Cultural. El finançament privat en la conservació de les Ciutats Espanyoles Patrimoni de la Humanitat’.

Més promoció internacional

Pel que fa a la promoció internacional, el GCPHE augmentarà la seva presència a fires i esdeveniments internacionals de promoció turística, destacant entre d’altres Japó, Singapur i Argentina. Durant aquest any també es realitzaran accions de promoció i comunicació conjuntes coincidint amb les celebracions de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i a l’Any del Turisme de la Unió Europea a la Xina. En l’apartat de la comunicació, destaca la creació d’una imatge específica de l’aniversari, el programa especial que 'Informe Semanal' de TVE dedicarà a les 15 ciutats i el vídeo commemoratiu (en versió llarga i curta) que ja es pot veure als canals de Youtube de les diferents ciutats i del mateix GCPHE.

La regidora de Turisme i presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Inma Rodríguez, ha explicat que a trajectòria del Grup de Ciutats Patrimoni és un exemple de cohesió cultural: “Som un grup heterogeni de ciutats patrimoni ubicades a diferents punts d'Espanya, que treballem en equip per intercanviar coneixements, abordar problemàtiques comunes, per conscienciar sobre la importància de millorar la conservació i divulgació del nostre patrimoni i per promocionar-nos arreu del món com a destinacions de turisme cultural singulars". També ha destacat que l'aliança de les 15 ciutats "ens permet multiplicar forces i recursos, ens fa més grans per afrontar reptes i projectes comuns. Un dels objectius de la celebració del 25 aniversari és fer partícip a la ciutadania dels valors que envolten a aquest treball en xarxa”.

 

 

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: