Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una maqueta adaptada de Tàrraco apropa el patrimoni a les persones invidents

La peça, tallada en fusta, reprodueix el centre històric en l'època romana i els edificis en tres dimensions

La regidora de Turisme de Tarragona, Inma Rodríguez, amb l'artesà Blas Garreta, encarregat d'elaborar la maqueta de Tàrraco adaptada per a persones invidents La regidora de Turisme de Tarragona, Inma Rodríguez, amb l'artesà Blas Garreta, encarregat d'elaborar la maqueta de Tàrraco adaptada per a persones invidents MAURI FERNÁNDEZ
Patrimoni ACN
Dimarts, 20 Febrer 2018 17:43

Aquest dimarts al matí s’ha presentat la nova maqueta de la Tàrraco romana adaptada per a persones invidents que s’ha instal·lat a l’Espai Turisme. Es tracta d’una peça tallada en fusta que reprodueix el centre històric i on destaquen els edificis romans en tres dimensions amb una textura rugosa que en facilita la interpretació al tacte. La iniciativa està impulsada pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, i amb la seva presentació, Tarragona s’afegeix a la llista de poblacions que ja compten amb la seva pròpia maqueta adaptada. La regidora de Turisme, Inma Rodríguez, ha subratllat que el consistori aposta per “trencar barreres” i apropar el patrimoni a les persones amb diversitat funcional.

La maqueta tiflològica representa un espai patrimonial a escala 1-600 delimitat pel passeig arqueològic i inclou també l’amfiteatre. La creació ha anat a càrrec de l’empresa Publyarte i l’artesà que ha realitzat la construcció i el detall és Blas Garreta.

La nova maqueta presenta una mida que les persones invidents poden abastar amb una o les dues mans -132,50 cm de llarg i 92,50 cm d’ample i una alçada de 88 cm- i permet accedir-hi de forma fàcil amb cadires de rodes.

Els edificis romans tallats són l’Amfiteatre, el Circ, el Fòrum Provincial i les Muralles. S’han destacat altres edificis amb forma i dimensions reals, però sense el detall, atès que no són elements romans com és el cas de l’Ajuntament i la Catedral. La resta de la ciutat s’ha fet amb volum sense detalls, molt llis al tacte, i tenint present les necessitats del públic al qual està dirigida.

S’ha col·locat una placa informativa amb una llista de tots els elements amb un tipus de lletra de mida gran i Braille superposat. Els elements destacats són les Muralles Romanes, la Catedral, el Fòrum Provincial, el Museu Nacional Arqueològic, el Pretori, el Circ Romà, l’Ajuntament i l’Amfiteatre Romà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: