Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Inaugurada l’exposició 'Convivència. Els monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI'

L'exposició es podrà visitar del 17 de febrer al 8 d'abril; de dilluns a diumenge, de 17 a 20h / Està prevista una visita guiada el 17 de febrer, a les 19h

La comissària de l’exposició, Montse Caballero, s'adreça als assistents a l'acte d'inauguració La comissària de l’exposició, Montse Caballero, s'adreça als assistents a l'acte d'inauguració CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Divendres, 16 Febrer 2018 19:06

L'exposició 'Convivència: Els Monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI' s'ha inaugurat aquesta tarda al Casal La Violeta. La mosra ha estat produïda i comissariada des dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, de la Generalitat de Catalunya. La comissària Montse Caballero va plantejar dos criteris per a l'exposició. D'una banda, reunir en un mateix projecte catorze dels millors fotògrafs del Camp de Tarragona, i d'una altra banda, presentar aquests monuments mil·lenaris, declarats, per part de la UNESCO l'any 2000, Patrimoni de la Humanitat, des del punt de vista de la seva interrelació, convivència, amb la societat i l’entorn actual.

La museòloga i comissària de la mostra, Montse Caballero, ha destacat precisament la convivència d’aquests monuments i la nostra societat amb la finalitat de “posar en valor construccions declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i que han marcat el nostre urbanisme i el nostre entorn i li han donat un prestigi i un valor afegit”. També ha remarcat l’originalitat i creativitat dels fotògrafs plasmades en aquestes imatges “que conviden a reflexionar”.

Els fotògrafs seleccionats s’han fet càrrec, cadascun, d’un dels catorze monuments inclosos en la declaració. Tots els fotògrafs tenen perfil al web www.territoriscreatius.cat i els relacionem a continuació amb el monument que han fotografiat: Ferran Aguilar (Pedrera del Mèdol), Gerard Boyer (Teatre), Jordi Brú (Torre dels Escipions), Jorge Conde (Necròpolis Paleocristiana), Ramón Cornadó (Muralles), Pep Escoda (Fòrum Provincial), Montse Ferré (Aqüeducte), Ram Giner (Vil·la dels Munts), Rafael López Monné (Amfiteatre), Verònica Moragas (Recinte de culte), Rubén Perdomo (Fòrum de la colònia), Montse Riera (Arc de Berà), Laura Rodríguez (Circ), Cristina Serra (Vil·la mausoleu de Centcelles).

L'exposició ha gaudit del suport i col·laboració dels museus que gestionen aquests monuments com ara el Museu Bíblic Tarraconense, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu d’Història de Tarragona i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. També de nombrosos professionals i tècnics que han donat suport a la informació.

L’exposició romandrà oberta a la visita del 17 de febrer de 2018 al 8 d’abril de 2018; de dilluns a diumenge, de 17 a 20h. Està prevista també una visita guiada el 17 de febrer a les 19h.

L'acte d'inauguració d'avui ha comptat amb el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs; l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso; la directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Mònica Borrell; la comissària de l'exposició, Montse Caballero; la regidora de Cultura d'Altafulla, Montse Castellarnau, i dos dels fotògrafs participants, Ram Giner i Ramón Cornadó.

Un cop acabi la mostra a Altafulla, s'exposarà en diferents municipis de les comarques tarragonines, especialment de les poblacions on compten amb un d'aquests catorze elements històrics i patrimonials.

Publicitat