Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla presenta una exposició sobre les millors fotografies dels monuments de Tàrraco

'Convivència. Els monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI' s'inaugurarà aquest divendres 16 de febrer, a les 18h, al Casal La Violeta d'Altafulla

L'agulla de la Pedrera del Mèdol L'agulla de la Pedrera del Mèdol FERRAN AGUILAR
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 15 Febrer 2018 08:44

L'exposició 'Convivència: Els Monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI' s’inaugurà el proper divendres 16 de febrer, a les 18:00h, al Casal La Violeta, al carrer de l’Hostal, 15 d’Altafulla. La mostra, que es podrà veure visitar fins al 8 d'abril, ha estat produïda i comissariada des dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, de la Generalitat. La comissària Montse Caballero va plantejar dos criteris per a l’exposició. D’una banda, reunir en un mateix projecte catorze dels millors fotògrafs del Camp de Tarragona, i d’una altra banda, presentar aquests monuments mil·lenaris, declarats, per part de la UNESCO l’any 2000, Patrimoni de la Humanitat, des del punt de vista de la seva interrelació, convivència, amb la societat i l’entorn actual.

Els fotògrafs seleccionats s’han fet càrrec, cadascun, d’un dels catorze monuments inclosos en la declaració. Tots els fotògrafs tenen perfil al web www.territoriscreatius.cat i els relacionem a continuació amb el monument que han fotografiat: Ferran Aguilar (Pedrera del Mèdol), Gerard Boyer (Teatre), Jordi Brú (Torre dels Escipions), Jorge Conde (Necròpolis Paleocristiana), Ramón Cornadó (Muralles), Pep Escoda (Fòrum Provincial), Montse Ferré (Aqüeducte), Ram Giner (Vil·la dels Munts), Rafael López Monné (Amfiteatre), Verònica Moragas (Recinte de culte), Rubén Perdomo (Fòrum de la colònia), Montse Riera (Arc de Berà), Laura Rodríguez (Circ), Cristina Serra (Vil·la mausoleu de Centcelles).

L’exposició ha gaudit del suport i col·laboració dels museus que gestionen aquests monuments com ara el Museu Bíblic Tarraconense, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu d’Història de Tarragona i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. També la de nombrosos professionals i tècnics que han donat suport a la informació.

L’exposició romandrà oberta a la visita del 17 de febrer al 8 d’abril de 2018; de dilluns a diumenge, de 17 a 20h. L'acte d'inauguració d'aquest divendres comptarà amb la presència, entre altres, del director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs,  i de l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso. Està prevista també una visita guiada el proper dissabte 17 de febrer a les 19h.

Publicitat