Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’IPHES realitza noves tècniques de conservació pels fòssils del Barranc de la Boella

L’Institut s’ha basat en el mètode utilitzat en un museu de Washintong per evitar la malversació de les mostres

Lucía López-Polin realitzant diverses tècniques de conservació per les restes trobades al Barranc de la Boella. Lucía López-Polin realitzant diverses tècniques de conservació per les restes trobades al Barranc de la Boella. CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 12 Febrer 2018 10:40

Les restes arqueològiques de mamífers trobades al Barranc de la Boella, a la Canonja, han esdevingut unes peces difícils de conservar degut a les seves grans dimensions i pes. Per això, Lucía López-Polin, restauradora de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), ha realitzat recentment una estada al Museu Nacional d’Història Natural de Washintong D.C. amb l’objectiu d’estudiar l’embalatge i magatzematge dels vertebrats fòssils.

El treball l’ha desenvolupat en el departament de Conservació del Museu Nacional d’Història Natural de Washington D.C, dirigit per Catharine Hawks. Lucía López-Polin ha aprofitat l’estada per revisar els diferents sistemes d’embalatge dels vertebrats fòssils i ha efectuat una sèrie d’anàlisis quantitatius del nivell de protecció que diferents sistemes ofereixen als fòssils, per tal de poder traslladar aquestes tècniques a l'’PHES.

Publicitat