Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El poblat ibèric de ‘La Cella’ prepara una nova campanya d’excavació per aquest any

El jaciment de Salou continuarà amb la campanya de consolidació del 2017 i amb les visites teatralitzades, que potenciaran la representació virtual del poblat

Una part de les restes del poblat ibèric al jaciment de 'La Cella' de Salou Una part de les restes del poblat ibèric al jaciment de 'La Cella' de Salou BLANCA JARA
Patrimoni Blanca Jara
Divendres, 12 Gener 2018 14:32

El jaciment arqueològic de ‘La Cella’ a Salou té prevista una nova campanya d’excavació per aquest any 2018, a més de seguir amb la campanya de consolidació del poblat iber. També continuaran les visites teatralitzades dutes a terme durant el 2017, a causa de la bona acollida que van tenir, a més, el procés de museïtzació del jaciment que ja va permetre representar virtualment com era una de les cases del poblat, té l’objectiu d’ampliar-ho a la resta.

El director del jaciment, Jordi Vila, explica que el 2017 ha estat un any de “consolidació del jaciment” centrat en el manteniment de les estructures, que s’han dotat d’una capa de protecció superficial per evitar el procés de degradació i d’estructures per mantenir-los tapats per l’hivern i per la pluja. L’altre objectiu del jaciment era donar-lo a conèixer en el territori i les quatre visites teatralitzades que es van dur a terme des del mes de setembre van ser “tot un èxit”, afirma Vila, que pel 2018 mostra la voluntat de continuar-les: “Volem fer visites senzilles per explicar el jaciment a la gent del territori i als turistes, i complementar-les amb la part virtual”.

Les excavacions al jaciment indiquen que es tracta de l’assentament més gran de la demarcació, exceptuant els que es troben a Tarragona, amb un total d’entre unes 18 i 20 cases, i especulen que es pugui tractar d’una comunitat mixta entre habitants de la zona i de la mediterrània que convivien conjuntament amb objectius comercials. Una altra hipòtesi que formulen és el motiu de l’abandonament del poblat, a causa d’una possible epidèmia o per causes polítiques quan en aquella època la ciutat de Tarragona va adquirir més poder al territori.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, remarca la importància del jaciment pel territori quant a la seva funció de difusió del patrimoni històric, i valora “molt positivament la gran acollida a nivell social”. Des de l’Ajuntament es té la voluntat d’incorporar el jaciment de ‘La Cella’ al camí de ronda perquè formi part de la resta d’elements del patrimoni cultural, urbanístic i turístic del municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: