Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Ajuntament de Valls aprova la reparació de Sant Francesc

Els treballs se centren en la coberta i les voltes de l’antiga església, amb un cost de 433.500 euros

Detall del campanar de l'Església de Sant Francesc de Valls Detall del campanar de l'Església de Sant Francesc de Valls CEDIDA / AJUNTAMENT DE VALLS
Patrimoni Redacció Infocamp
Divendres, 05 Gener 2018 09:37

La junta de Govern de l’Ajuntament de Valls aprova el projecte de reparació estructural de la coberta i voltes de l’edifici de l’antiga església de Sant Francesc per un import de 433.501 euros. L’actuació té l’objectiu de solucionar les diverses patologies que afecten l’estructura de les voltes de les naus del temple i la coberta de l’edifici, entre elles els danys a la teulada, fissures en murs, sostres i voltes o humitats per filtracions d’aigua.

L’encarregat de redactar el projecte ha estat l’arquitecte Xavier Romaní, qui ja havia redactat l’estudi de les patologies de Sant Francesc. El projecte estarà en exposició pública per un termini de 15 dies, amb l’objectiu de reduir els terminis de tramitació i agilitzar-los al màxim. L’expedient es trametrà a la comissió territorial de patrimoni cultural del departament de cultura de la generalitat perquè emeti el corresponent informe, així com a la comissió municipal de patrimoni arquitectònic i arqueològic.

El projecte inclou l’enderroc de la coberta i de tota la seva estructura i la reparació i reforç de les voltes amb una xapa de compressió. La nova estructura de la coberta es realitzarà amb encavallades de fusta i per la nova teulada s’utilitzarà teula ceràmica, aprofitant les teules existents que es trobin en bon estat i substituint les que no amb teules de característiques similars a les originals. També es contempla la canalització d’aigües pluvials amb canals i nous baixants, o el tancament de les obertures amb maons en format de gelosia que permeti la ventilació però impedeixi l’entrada de coloms a l’interior.

Rehabilitació de l'església del Carme

Per altra banda, la junta de Govern també ha aprovat l’atorgament d’una subvenció de 30.000 euros a la Parròquia del Carme destinada a les obres de rehabilitació de la teulada del creuer dret de l’església del Carme i la teulada annexa a la capella del Santíssim del mateix temple.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: