Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc desenvoluparà activitats relacionades amb l’arqueologia i el patrimoni cultural

Les accions s’emmarquen en el nou conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES)

Entre les activitats, es preveuen desenvoluparan treballs de recerca als jaciments del Sepulcre de Mas d’en Llort Entre les activitats, es preveuen desenvoluparan treballs de recerca als jaciments del Sepulcre de Mas d’en Llort CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 14 Desembre 2017 19:06

S’aprova el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Montblanc i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) per tal de desenvolupar accions relacionades amb la recerca i el patrimoni arqueològic al municipi durant un termini de dos anys. Mitjançant el conveni, es participarà de forma conjunta en programes d’investigació, docència i socialització en el camp de l’arqueologia i del patrimoni cultural, així com el desenvolupament d’activitats entre les dues entitats. El consistori montblanquí aportarà una subvenció de 3.025 euros.

El conveni preveu un total de quatre àrees complementàries d’actuació en el patrimoni arqueològic, en què L’IPHES aportarà els seus coneixements en assessorament científic i museografia quan l’Ajuntament requereixi orientació sobre serveis professionals relacionats amb el CIAR i les manifestacions de comportament simbòlic. Es realitzaran les classes de l’assignatura del Màster Europeu en Quaternari i Prehistòria ‘Arqueologia del comportament simbòlic’, coordinat per la URV i l’IPHES, i un taller d’art rupestre.

L’escola Les Muralles acollirà el programa ‘IPHES a les escoles’, una sessió sobre prehistòria dirigida a alumnes de primària, així com una xerrada divulgativa al Museu Comarcal de la Conca de Barberà sobre un tema relacionat amb la recerca en evolució humana. També es desenvoluparan els treballs de recerca als jaciments del Sepulcre de Mas d’en Llort i de Cantacorbs, inclosos en els projectes de recerca ‘Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del Camp de Tarragona’.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: