Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Selva troba les bases de dues torres

Les obres del tomb de muralles han descobert aquests vestigis del segle XIV

Una imatge de la Torre de les Pletes, de la Selva del Camp, recentment descoberta Una imatge de la Torre de les Pletes, de la Selva del Camp, recentment descoberta A.MARTÍNEZ
Patrimoni Reus Digital/ GDDC
Diumenge, 26 Novembre 2017 16:55

Les obres del tomb de muralles de la Selva del Camp han deixat al descobert diverses restes arqueològiques, les bases de dues torres de la mateixa muralla i el que podria ser un dipòsit d’aigua. Les torres en qüestió són la de la Batalla i la de les Pletes, o coneguda també com la de l’Arquebisbe. La primera es troba davant les escales dels rentadors i la de les Pletes, en un dels cantons de la plaça.

D’altra banda, juntament amb la segona s’ha destapat una estructura recoberta amb un ciment impermeabilitzant denominat opus caementicium, cosa que fa preveure que es tracta d’una bassa d’estancament d’aigua. A més, a la torre de les Pletes, que és la que es troba en millor estat de conservació, s’han excavat restes iberes.

La troballa ha suposat poder situar la torre de la Batalla i de les Pletes, dos monuments que fins ara no es tenien registrats i que només havien estat documentats per l’historiador Joan Pié.

Publicitat