Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament proposa prohibir els actes polítics als recintes de Tàrraco

És una de les mesures incloses a la proposta de noves normes d'ús i cessió del patrimoni

Acte organitzat per Societat Civil Catalana a l'amfiteatre de Tarragona, l'any 2014 Acte organitzat per Societat Civil Catalana a l'amfiteatre de Tarragona, l'any 2014 JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Patrimoni Carina Filella / El Punt Avui
Dijous, 04 Mai 2017 08:55

Que es prohibeixi la celebració d'actes de contingut polític als monuments de Tàrraco és una de les mesures que proposa l'Ajuntament de Tarragona després del procés de consulta ciutadana que va engegar fa quatre mesos per tal de revisar les normes d'ús i cessió temporal per a ús privat del patrimoni històric de la ciutat. El consistori ja ha inclòs aquesta mesura a l'esborrany de les noves condicions, tot i que encara falten tres passos perquè obtingui el vistiplau. La primera, acabar el procés participatiu; i les altres dues: passar per la comissió informativa de Cultura i la seva aprovació en un ple municipal.

Segons aquest esborrany, es prohibirà també l'entrada d'animals –excepte els gossos d'assistència–; no es permetrà emetre sons d'intensitat superior al que estableix la legislació; ni muntar-hi espectacles pirotècnics, a més de moltes altres mesures “per evitar el deteriorament del patrimoni cultural de la ciutat”. A més, “degut a que es tracta de bens Patrimoni Mundial de la Unesco i, per tant, patrimoni de tots, no són permesos els actes polítics ni de contingut xenòfob, homòfob o discriminatiu de qualsevol gènere”, segons s'apunta a la nova proposta.

En canvi, sí que es permet el consum d'àpats en determinats espais a l'aire lliure de l'Amfiteatre, el Fòrum Colònia, el Passeig Arqueològic i el jardí de Casa Canals, sempre i quan no suposi fer foc; i també muntar-hi cerimònies civils i religioses, tot i que no una festa de celebració de l'esdeveniment.

La controvèrsia per l'organització dels actes que van muntar l'any 2014 les entitats Societat Civil Catalana i l'Assemblea Nacional Catalana a l'amfiteatre van ser uns dels detonants que van portar el consistori a impulsar aquest debat públic. La regidora de Patrimoni, Begoña Floria, no va voler valorar ahir la proposta ciutadana de prohibir actes polítics: “El procés encara no ha acabat i l'esborrany actual encara pot canviar”, va dir.

Tarifes

Les tarifes que s'aplicaran als interessats en utilitzar els monuments de Tàrraco són les establertes a l'Ordenança fiscal número 15. Segons aquesta, llogar els recintes del Museu d'Història, com ara l'amfiteatre romà, la Casa Canals o el Pretori durant tot el dia costa 1.215,79 euros (425,53 euros si només és al matí o a la tarda, i 607,89 euros si és a partir de les deu de la nit).

Dues darreres sessions participatives

La primera de les dues sessions participatives que tancaran el procés de revisió de les normes d'ús i cessió dels monument de Tàrraco tindrà lloc avui mateix, a la Casa Canals. En aquesta jornada es presentarà l'esborrany de proposta de les noves normes, que han elaborat els serveis tècnics municipals a partir de les aportacions populars que s'han recollit fins ara. La segona jornada, amb la qual es clourà el procés, tindrà lloc el dia 18. La previsió, segons Floria, és que la nova normativa estigui aprovada “com a molt, aviat al juliol”. El procés participatiu va començar el desembre passat i la majoria de les aportacions s'han recollit a través de la plataforma Messagenes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: