Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarraco Viva 2017 posarà la mirada en el món grec, amb més de 430 actes

El festival romà de Tarragona se celebrarà del 15 al 28 de maig i també es dedicarà a l'emperador Adrià

Espectacle de recreació històrica a l'amfiteatre romà Espectacle de recreació històrica a l'amfiteatre romà JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Patrimoni Carina Filella / El Punt Avui
Dijous, 30 Març 2017 08:15

La relació entre dues grans civilitzacions de la història clàssica, la romana i la grega, centrarà el festival Tarraco Viva, que se celebrarà del 15 al 28 de maig amb més de 430 actes. Un nom propi tindrà un pes específic en el programa d'enguany: l'emperador Adrià, com a símbol de la mútua influència entre les dues cultures. Com a acte inaugural s'ha previst justament el debat Adrià, un emperador per a dues cultures, amb especialistes sobre les dues cultures.

L'any 117 dC Adrià va pujar al tron i cinc anys més tard va visitar per primer cop Tarraco –es creu que s'hauria allotjat a la vil·la dels Munts d'Altafulla– i va donar a la ciutat l'impuls i la rellevància com la gran capital de la Hispània Citerior que era. “Adrià va estar molt lligat a la història de Tarragona i va venir diverses vegades a la ciutat”, va explicar ahir Magí Seritjol, director del festival, que va recordar que, en una de les seves estades, l'emperador va restaurar el temple d'August i el teatre romà.

En el programa es repetiran alguns dels actes ja tradicionals de divulgació i recreació històrica romana, però també hi haurà moltes novetats. Entre aquestes, les activitats que mostraran com era la vida als barris a l'antiga Roma. L'organització oferirà unes línies especials d'autobús per als veïns dels barris, els quals podran conèixer alguns paral·lelismes entre la vida a l'antiguitat i l'actual: si hi havia problemes de trànsit, si tenien servei de neteja pública o si muntaven festes de barri.

També destaca l'acte de cloenda, Alcaldes de Tàrraco, emperadors de Roma, al voltant del gran Fòrum Provincial de Tàrraco, “un dels espais públics més grans construïts mai al nostre país”, segons Seritjol, que va indicar que aquest equipament que es va construir a finals del segle I ocupava 110.000 metres quadrats, “dues vegades el Camp Nou”, apuntava el director. Durant l'acte, que inclou una sorpresa final, explicaran qui el va construir i per què.

El festival també celebrarà dos aniversaris: d'una banda, els 2.000 anys de la mort del poeta Ovidi, i de l'altra, el vintè aniversari de les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula, que enguany oferiran una edició especial.

La regidora de Patrimoni, Begoña Floria, va destacar ahir l'esperit territorial del festival, que es du a terme amb la complicitat d'Altafulla, Cambrils, Falset i Vila-rodona, on també s'organitzaran alguns dels actes.

Més de mil col·laboradors directes

Tàrraco Viva és, després de les festes de Santa Tecla, el programa que disposa de més dotació econòmica. El pressupost d'enguany és de 325.000 euros, 280.000 dels quals els aporten l'Ajuntament i els patrocinadors, i la resta, la Diputació. També és el festival que suma una participació ciutadana més gran: més de mil persones hi estan implicades directament. “És insòlit que en un festival hi col·labori tanta gent”, destacava el seu director. La d'enguany havia de ser una edició especial, per la celebració dels Jocs Mediterranis a la ciutat. A causa de l'ajornament, l'organització ha traslladat a l'any que ve alguns actes relacionats amb els jocs esportius a l'antiguitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: