Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La candidatura "Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani" haurà d'esperar

El Ministeri de Cultura només ha escollit la proposta de Risco Caído (Gran Canaria) per a inscriure-la a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO, tot i que la proposta catalana ha estat valorada molt positivament

La Cartoixa d'Escaladei, un dels símbols de la candidatura La Cartoixa d'Escaladei, un dels símbols de la candidatura DOQ PRIORAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Divendres, 10 Març 2017 16:21

Representants del Departament de Cultura han presentat aquest matí davant el Consejo del Patrimonio Histórico la proposta de candidatura “Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani” per tal que sigui inscrita a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. El Consejo del Patrimonio Histórico,l’organisme estatal encarregat d’aprovar les diferents propostes i seleccionar-ne les que es presentaran al Centre de Patrimoni Mundial, s'ha decantat finalment per escollir la candidatura de Risco Caído (Gran Canària) pel 2018.

Durant la reunió, celebrada ahir i avui a Gran Canaria, els representants de la Generalitat han exposat els valors de la candidatura “‘Priorat-Montsant-Siurana”. Uns valors mil·lenaris, que presenten una continuïtat llegible i comprensible, i que, alhora, són un compendi del mosaic de policultiu de les terres accidentades de l’interior. Els defensors de la candidatura també han argumentat l’oportunitat i significació d’una proposta que posa en valor un model agrari que, propi de la península, pot esdevenir referent de sostenibilitat i viabilitat de tota l’àrea de la Mediterrània i, fins i tot, més enllà.

Bones sensacions

El Consejo del Patrimonio Histórico ha tingut molt en compte el contingut del dossier de candidatura i, de manera especial, l’apartat del sistema de gestió i de protecció que l’acompanya, que ha considerat excepcional. Per aquest motiu, la candidatura prioratina continuarà treballant per reforçar els valors universals excepcionals que la caracteritzen per tal que, el proper febrer de 2018, sigui presentada al Centre del Patrimoni Mundial de la UNESCO per a ser inscrita, si s’escau, el 2019.

La candidatura “Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani” està promoguda per l’Associació Prioritat, el Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Tarragona. Més informació a: www.prioritat.org.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: