Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern dóna suport a la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la UNESCO

La candidatura de paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània ha estat signada a la cartoixa d’Escaladei

Acte de suport a la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la UNESCO. Acte de suport a la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la UNESCO. CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 01 Març 2017 16:41

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha estat l’encarregat de formalitzar l’adhesió del Govern català al ‘Manifest d’Escaladei’, document que dóna suport a la candidatura de paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània. Durant la seva intervenció, Junqueras ha destacat que el Priorat “és un bon exemple de territori rural que patia grans dificultats i que, gràcies a un model compartit per tothom se n’ha sortit i s’ha convertit en un model per a altres zones rurals que miren de prosperar de manera equilibrada i respectuosa amb el seu territori i la seva pròpia tradició”. També ha insistit en què “la presentació de la candidatura del Priorat a la UNESCO no és el final de res, sinó una baula més en la cadena d’un model de desenvolupament i d’equilibri territorial”. El vicepresident ha remarcat l’esperit transversal del projecte i, en aquest sentit, ha explicat que en la comissió que treballa en el pla de gestió de la candidatura hi ha representades diverses conselleries de la Generalitat com Cultura, Agricultura i Territori. És la única candidatura catalana que el govern porta davant del Consell de Patrimoni Històric.

D’altra banda, la Diputació de Tarragona ha aprofitat també per refermar el seu compromís.

El president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, per la seva part, ha fet una defensa de la pagesia i del model de desenvolupament rural a la comarca, convençut que més enllà del que decideixi la UNESCO, “hem de treballar en aquesta línia d’excel•lència agrària, turística i paisatgística”.

Amb la signatura del manifest, la Generalitat, la Diputació i la resta d’institucions assumeixen el Sistema de Gestió del paisatge Priorat-Montsant-Siurana com l’expressió de l’acord i l’aliança de tots els actors que intervenen en diferents nivells i competències en aquest paisatge i com un instrument privilegiat per afavorir-ne les interrelacions i la cooperació permanents.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: