Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Biblioteca Central de Reus exposa el document original que estableix la creació d'una biblioteca municipal

L’acta municipal data del 1867 i ha estat cedida per l’Arxiu Municipal

150 anys del document sobre la necessitat de crear una biblioteca municipal a Reus 150 anys del document sobre la necessitat de crear una biblioteca municipal a Reus BIBLIOTECA CENTRAL DE REUS
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 27 Febrer 2017 08:40

La Biblioteca Central de Reus exposa fins a finals de febrer l'acta municipal de l'any 1867 en què l'Ajuntament de Reus estableix la necessitat de crear una biblioteca pública de titularitat municipal. El document ha estat cedit per l'Arxiu Municipal i es podrà veure a la Sala Central fins al 28 de febrer amb motiu del 150è aniversari de l'adopció d'aquesta decisió per part del consistori presidit per l'alcalde Víctor Rosselló.

Es tracta del document titulat ‘Expediente al objeto de crear una Biblioteca pública en estas casas consistoriales’, del 16 de febrer de 1867 i signat per l'alcalde Rosselló, que estableix la necessitat i adopta la decisió de crear una biblioteca a l'Ajuntament que pugui donar servei a la ciutadania. Aquesta decisió, malgrat tot, no va suposar l'obertura immediata al públic d'una biblioteca municipal, fet que no va succeir fins anys després.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: