Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils acull un taller per elaborar joies seguint la moda prehistòrica

L’activitat, a càrrec de l’IPHES, vol donar a conèixer les troballes del jaciment del Cavet

Mostra d'una joia prehistòrica Mostra d'una joia prehistòrica IPHES
Patrimoni Redacció Infocamp
Divendres, 17 Febrer 2017 18:10

Cambrils serà el punt de trobada, aquest diumenge 19 de febrer, per a tots aquells que vulguin assistir al taller 'La mar en temps prehistòrics: rebost i joier' a càrrec de l’arqueòleg de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), Miquel Guardiola. Es tracta d’una activitat didàctica adreçada a tota la família de la que s’han previst fer dues sessions, una a les 11.00 h i una altra a les 12.00 h, a la Torre del Port de Cambrils. Cadascuna d’elles tindrà una durada aproximada d’una hora.

Durant aquesta estona, els participants podran aprendre a elaborar joies amb petxines i altres tipus de mol·luscs. També es parlarà de les troballes que s’han obtingut durant les excavacions que duu a terme l’IPHES al jaciment del Cavet, de l’elaboració d’eines de pedra utilitzades durant la prehistòria per perforar les petxines i els cargols marins, i com aquestes s’empraven per perforar les conquilles. En la darrera part del taller els participants podran elaborar el seu propi collaret o penjoll utilitzant rèpliques d’eines prehistòriques.

L’objectiu d’aquest taller, segons l’arqueòloga i integrant de la Unitat de Projectes i Transferència de l’IPHES, Marta Fontanals, és “donar a conèixer d’una manera lúdica i familiar, i a la població en general, tot el que sabem sobre el Cavet”. El taller està coorganitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, el Museu d'Història de Cambrils i el Campus Extens de la URV (Universitat Rovira i Virgili), en el marc de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera que acull aquests dies la localitat del Baix Camp.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: