Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La demarcació de Tarragona espera una plena ocupació durant la Setmana Santa

Els hotels preveuen registrar entre un 90% i 100% d’ocupació i el ritme de reserves a la restauració és alt

Imatge d'arxiu d'un hotel de Torredembarra Imatge d'arxiu d'un hotel de Torredembarra ARXIU/ INFOCAMP
Turisme Redacció Infocamp
Dimecres, 29 Març 2023 20:24

La demarcació de Tarragona es prepara per rebre un 100% d’ocupació als seus hotels durant el període vacional de Setmana Santa. Així ho ha donat a conèixer la Federació AEHT i la seva Associació Hotelera de la Província a través dels presidents. La majoria de destinacions del territori espera assolir aquestes xifres durant el segon cap de setmana de vacances. Una situació que en paraules del president de l’AEHT, Francesc Pintado, “ens porta a confirmar la bona situació del sector”.

Dades d’ocupació

Pel que fa al sector hoteler, en les poblacions de platja, com les del Baix Gaià o de les Terres de l’Ebre, s’espera que els allotjaments registrin un 100% d’ocupació durant el segon cap de setmana de Setmana Santa. En aquestes zones s’observa també una permanència en el canvi de tendència postpandèmia de reserves a última hora, especialment entre setmana.

En destins d’interior com la Terra Alta o la Conca de Barberà, també s’espera que els hotels assoleixin el 100% d’ocupació durant el cap de setmana. Entre setmana es preveu que s’arribi fins al 40% de reserves.

Les capitals de comarca com Tarragona, Reus o Valls, tenen previst arribar al 90% d’ocupació el segon divendres i dissabte de Setmana Santa, tot i que no es descarta que les reserves hoteleres pugin fins al 100%. En aquests territoris es veu amb més intensitat la tendència en reserves a última hora entre setmana.

Dades de restauració

La restauració està rebent un ritme de reserves molt alt, tenint en compte que molts destins de muntanya es veuen obligats a finalitzar la temporada a causa de la manca de neu, la qual cosa propicia que el turista esculli destins com la platja o el Pirineu.

Cal destacar que el volum de reserves està sent alt en aquells restaurants amb poques taules i d’última hora en els que disposen de més capacitat i, per tant, poden acollir un nombre més alt de comensals i una major rotació.

L’hivern millora les xifres de 2022

Les bones previsions de Setmana Santa són conseqüència d’un hivern atípic, en sentit positiu, en què s’han superat les xifres de 2022. L’ocupació no ha patit una davallada després de la temporada de Nadal, cosa que sol ser habitual, sinó que ha mantingut una certa estabilitat en ocupació i restauració que ha superat les xifres de l’any passat en algunes zones.

Aquest fet es deu a les bones temperatures i l’estat d’ànim del turista, que ha optat per fer escapades de proximitat al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: