Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona incrementa en un 87% el nombre de pernoctacions el 2022, assolint xifres de rècord

L'augment d'oferta per part dels càmpings ha estat un dels principals motius de les dades a l'alça

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el gerent del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Víctor Franquet, en roda de premsa L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el gerent del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Víctor Franquet, en roda de premsa NEUS BERTOLA / ACN
Turisme ACN
Dimarts, 31 Gener 2023 15:36

Tarragona ha superat el milió i mig de pernoctacions el 2022, el que suposa un increment del 87% respecte l'any anterior. L'increment d'oferta per part dels càmpings ha estat un dels principals motius que ha portat a la ciutat a registrar unes dades de rècord, segons ha explicat aquest dimarts el gerent del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Víctor Franquet. De fet, els càmpings han incrementat en un 109% el nombre de pernoctacions, mentre que els hotels ho han fet en un 45%. Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha fet èmfasi de l'increment respecte el 2019 i ha subratllat que "mentre nombroses poblacions s'estan apropant a les xifres prepandèmia, a Tarragona ja les hem sobrepassat en un 25%".

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el gerent del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Víctor Franquet, han fet balanç aquest dimarts de les dades turístiques registrades a la ciutat al llarg del 2022. Segons l'Observatori de Turisme d'Eurecat – on no s'inclouen les dades dels apartaments turístics per manca d'informació – la ciutat ha registrat 1.641.081 pernoctacions. D'aquestes, 1.194.188 provenen dels càmpings i 447.613 dels hotels.

Franquet ha subratllat que l'increment de places d'allotjaments, sobretot dels càmpings, ha estat un dels motius principals que ha propiciat aquestes dades a l'alça. Mentre que al 2022, la ciutat ha disposat de 9.996 llits en càmpings i 2.299 en hotels, l'any 2019 comptava amb 7.307 places en càmpings i 1.987 en hotels. Tot plegat, suposa en increment del 36% i del 15% de l'oferta en els càmpings i els hotels, respectivament.

Recuperació del turisme internacional

Actualment, Tarragona disposa de setze hotels i set càmpings, els quals han registrat una ocupació mitjana del 54,74% al llarg del 2022. Una xifra que ha incrementat en un 14% respecte el 2021, gràcies a les 473.379 arribades de turistes a la ciutat. Es tracta d'un 45% més que l'any anterior i un 10% més que les xifres registrades abans de la pandèmia.

Segons l'alcalde Pau Ricomà, aquest 2022 la ciutat ha recuperat el turisme internacional, el que suposa un 43% del total de pernoctacions (708.995). En aquest sentit, Ricomà ha subratllat que les reserves per Internet beneficien els allotjaments turístics de la ciutat i fan que Tarragona "estigui de moda".

Ricomà aposta per un turisme sostenible

Pel que fa als reptes de futur, l'alcalde de Tarragona ha assegurat que manté el compromís de treballar per a un turisme sostenible. En aquesta línia, Ricomà ha destacat que el 2023 serà l'any del cicloturisme i ha concretat que el pròxim 11 de febrer es presentarà la ruta cicloturística de la ciutat. Entre altes projectes, el batlle també ha destacat que un altre dels objectius és obtenir la marca 'Reserva de la Biosfera', així com continuar treballant per l'Anella Verda, el litoral i els seus camins de ronda, entre altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: