Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Augmenten les consultes a l'Oficina de Turisme de Montblanc, sense recuperar del tot el turisme estranger

El municipi valora positivament l'activitat turística del 2022, amb les millors xifres dels últims quatre anys

Imatge d'arxiu d'una visita guiada a la muralla de Montblanc Imatge d'arxiu d'una visita guiada a la muralla de Montblanc MONTBLANC MEDIEVAL
Turisme ACN
Dilluns, 02 Gener 2023 12:43

Montblanc celebra la recuperació de les consultes turístiques a l'Oficina municipal de Turisme durant el 2022. Segons el consistori, "en molts aspectes, l'any passat ha tingut un ritme similar als anteriors a la pandèmia", però encara lluny de l'activitat turística registrada en la dècada anterior. En concret, l'any passat es van atendre 14.384 consultes (44.411 persones), que és la millor xifra dels últims quatre anys. La presència de turistes internacionals no s'ha recuperat i això té un impacte negatiu en activitats guiades (unes 6.200 enguany).

Oficina de Turisme Montblanc arxiu

L'Oficina municipal de Turisme de Montblanc (Montblanc Medieval)

D'altra banda, ha augmentat el turisme provinent de l'estat espanyol, que ha passat del 13,8% al 21%. El 65,4% han estat turistes catalans, i un 6,8% estrangers (un 4,7% d'Europa).

L'estiu passat es van posar en marxa les noves visites autoguiades adreçades a famílies que viatgen amb infants, de les quals se'n van centre unes 200 unitats. Els usuaris han valorat amb un 9,25 aquesta experiència. També es van recuperar les visites a la muralla, amb "la gran novetat" de poder pujar a la nova torre de Sant Francesc i passejar pel tram recentment reconstruït. En el segon semestre de l'any han fet aquest recorregut més de 6.300 persones.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: