Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona tanca un estiu amb xifres rècord en pernoctacions i turistes

Gairebé 200.000 turistes visiten la ciutat i les pernoctacions pugen fins a les 934.761, un 77% més respecte a l’any 2021

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el director gerent del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Víctor Franquet, han presentat el balanç de l'estiu de 2022 L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el director gerent del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Víctor Franquet, han presentat el balanç de l'estiu de 2022 AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Turisme Abel Casanovas
Dimecres, 09 Novembre 2022 14:50

Tarragona ha registrat xifres turístiques històriques aquest estiu, entre el 16 de juny i el 15 de setembre. Així ho ha explicat avui l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, i el director gerent del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Víctor Franquet. L’alcalde ha declarat que les dades obtingudes aquest estiu “han superat les expectatives” i són “les millors dades de la història de la ciutat, més altes que l’any 2019”.

Ricomà ha celebrat la recuperació del turisme a Tarragona, ja que s’han registrat 199.679 arribades entre hotels i càmpings, la qual cosa suposa un increment del 25% respecte a l’any passat i del 23% respecte a l’any 2019.

El batlle ha volgut remarcar que “Tarragona està de moda, perquè la seva identitat i el seu caràcter sumen”. Ha puntualitzat que des del Patronat “teníem molt bones sensacions” tot i que les dades ofertes per l’Observatori de Turisme de l’Eurecat “han superat les expectatives”.

Pernoctacions i ocupació "excel·lent"

I és que les pernoctacions han experimentat un ascens històric, perquè han incrementat un 77% respecte a l’any 2021 i han arribat a la xifra de 934.761. Això es deu a la millora del comportament turístic de la ciutat i els paquets d’una setmana que s’estan oferint majoritàriament als càmpings de la ciutat, fet que també ha fet pujar la mitjana de nits d’estada fins a les 6,34, superant les 5,16 de l’any 2019 i a les 4,12 nits l’any 2021. L’estada mitjana global ha estat de 4,67 nits, més que les 3,3 nits de l’any passat i les 3,99 de l’any 2019.

L’ocupació en hotels i càmpings ha estat “excel·lent”, segons ha assenyalat Víctor Franquet, director gerent del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona. Franquet ha explicat que enguany s’ha registrat un 82%, 8 punts per sobre de l’any 2019. Aquesta xifra d’ocupació és un 20% més alta que la de l’any passat, període en què encara s’estava transitant cap a la recuperació de la normalitat.

L’Observatori Turístic corrobora la recuperació del turisme internacional a la ciutat, ja que ha superat el 40% de les arribades en les quals s’inclouen viatgers de l’est d’Europa, els quals estan afectats pel context bèl·lic. Pel que fa a les pernoctacions dels turistes estrangers, han representat el 43% del total. El 57% restant correspon als viatgers nacionals. Unes dades que superen amb escreix les registrades l’any 2021 quan el turisme internacional va suposar un 17% pel 37% de l’any 2019.

Mercats internacionals

Els principals mercats internacionals que han pernoctat a la ciutat de Tarragona aquest estiu, entre hotels i càmpings, han estat els provinents de Països Baixos, França, Alemanya, representant el 10% del total.

Mercat nacional

Pel que fa a les dades relatives als turistes de l’Estat espanyol s’ha experimentat un fort increment, fins i tot superant les arribades de dins de Catalunya, representant un 57% per un 43% de turistes catalans.

Víctor Franquet ha tancat la seva intervenció explicant que la valoració del nivell d’ocupació global ha estat de 7,64 i la valoració de la marxa de negoci ha puntuat fins al 7,56.

Reptes turístics futurs per la ciutat

L’alcalde Ricomà s’ha mostrat ambiciós alhora que prudent tot dient que “no volem morir d’èxit” i ha anunciat que s’està treballant per “desestacionalitzar el turisme i crear més oferta turística durant l’any i diversificar-la”. També ha dit que s’està treballant per un turisme “verd” i “sostenible” i “reforçar l’estructura hotelera”.

Ricomà ha acabat transmetent la ferma intenció de continuar creixent i que el turisme ajuda a crear llocs de treball.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: