Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Catalunya ofereix els seus atractius per al turisme de congressos en una jornada amb 65 empreses internacionals

El Centre de Convencions de PortAventura acull el Meet Catalunya, que inclou trobades amb agents locals i visites

Imatge de l'espai d'entrevistes del Meet Catalunya celebrat al Centre de Convencions de PortAventura Imatge de l'espai d'entrevistes del Meet Catalunya celebrat al Centre de Convencions de PortAventura ELOI TOST / ACN
Turisme ACN
Dimecres, 12 Octubre 2022 01:03

L'Agència Catalana de Turisme i el Catalunya Convention Bureau organitzen aquest dimarts el Meet Catalunya, una trobada en la qual empreses, associacions i administracions del país ofereixen els seus atractius per atreure el turisme de congressos internacionals. La jornada consta de dues parts. La primera se celebra al Centre de Convencions de PortAventura i consisteix en trobades de quinze minuts entre agents locals i empreses i touroperadors de catorze països europeus, per tal que es coneguin i facin un primer contacte. A la tarda, els clients es dividiran en grups i visitaran vuit punts de Catalunya on coneixeran sobre el terreny l'oferta del país en aquest sector.

El turisme de congressos, exposicions, incentius i trobades -o turisme MICE com se'l coneix en el sector per les sigles en anglès- va suposar una injecció de 1.700 MEUR a Catalunya el 2019. Després de dos anys d'aturada per la pandèmia, entre gener i juliol d'enguany s'han ingressat entre 850 i 900 MEUR, tal com ha detallat Narcís Ferrer, director de l'Agència Catalana de Turisme. Ferrer ha indicat que "el valor real és que arriba en temporada baixa i mitja i permet estabilitzar el teixit productiu" i que aquests visitants fan una despesa "molt superior" a la dels turistes de vacances.

El director ha definit el Meet Catalunya com "la principal acció comercial que fa el Govern en turisme MICE". Es tracta de fer una "primera trobada" per tal que als compradors els cridin l'atenció les empreses, destinacions, hotels o centres de convencions. Posteriorment caldrà fer una feina "d'estructurar el producte" i quan els touroperadors "arribin al seu país puguin vendre Catalunya com a destinació". En la jornada els visitants són tots de països europeus, ja que des de l'Agència Catalana de Turisme es busquen els mercats més pròxims. "No refusarem un congrés de Dubai o el Japó, però preferim potenciar el de proximitat perquè la traça de carboni és menor", ha assenyalat.

Ferrer ha destacat que Catalunya és referència al sud d'Europa en aquest segment gràcies a "una excel·lent infraestructura turística", juntament amb una bona oferta d'activitats, esport, gastronomia i un clima benigne. Perquè la coneguin més de prop, a la tarda s'han organitzat desplaçaments a vuit punts del territori "que estan molt preparats per rebre turisme d'aquest sector" fora de Barcelona.

De les 90 empreses catalanes participants, una vintena són de la demarcació de Tarragona, entre les quals hi ha Convention Bureaus d'administracions locals com Tarragona o Salou que "fan de paraigua" de companyies que no han pogut acudir a la cita. Ferrer ha destacat el potencial tarragoní gràcies a les seves infraestructures que han de permetre que sigui un segment "estratègic" per rebre visitants en temporada baixa.

Participants

Entre aquestes companyies hi havia la divisió de negocis i esdeveniments de PortAventura. El seu director de vendes, Aitor del Río, ha celebrat poder acollir la cita: "poder rebre aquí tanta gent i que ho puguin veure de primera mà ens ajuda a poder vendre els espais per poder fer grans esdeveniments". Entre els productes que ofereix el resort hi ha els hotels, el propi centre i fins i tot fer obertures del parc temàtic en exclusiva.

A l'altra banda de la taula hi ha els empresaris europeus, atrets pel clima, les platges, la cultura i les ciutats catalanes. "Busco una nova inspiració per les destinacions per grups que organitzem des d'Alemanya per venir a Catalunya", ha comentat Rufolf Frenken, representant de l'empresa KP Reisen. La seva companyia es dedica principalment al turisme MICE i planifiquen viatges per grups i empreses. Frenken ja coneix el país i ja està en contacte amb agents locals i ha confiat que la jornada li permetrà "tenir més informació" per oferir als seus clients.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: