Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus promou un rellançament de l'Estació Enològica aquesta Setmana Santa

També s'amplien els horaris i activitats als altres equipaments modernistes gestionats per Reus Promoció

Aquesta Setmana Santa s'estrenarà una nova visita guiada a l'Estació Enològica de Reus Aquesta Setmana Santa s'estrenarà una nova visita guiada a l'Estació Enològica de Reus REUS.CAT
Turisme Redacció Infocamp
Dimecres, 13 abril 2022 22:09

La regidoria de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus ha presentat l’oferta turística que s’ha preparat per a la Setmana Santa, amb una ampliació de l’oferta al voltant de l’Estació Enològica i amb una ampliació d’horaris i activitats a altres equipaments gestionats pel consistori.

Rellançar l'Estació Enològica

La regidora Montserrat Caelles ha explicat que "millorem el muntatge expositiu de la Casa del Vermut i el Vi a l’Estació Enològica amb dos nous audiovisuals i a més oferim una nova visita guiada que està maridada amb 4 dels productes del territori vinculats a la ciutat".

'La Casa del Vermut i del Vi' de l’Estació Enològica, l’espai gestionat per 'Reus Promoció', té com a objectiu principal posar en valor la vinculació de la ciutat de Reus amb el vermut i destacar el valor patrimonial de l’Estació enològica i la importància de la tasca que aquesta ha desenvolupat al llarg del temps. També, orientar als visitants sobre l’oferta enogastrònica i turística de la ciutat, així com de l’entorn més proper, posicionant-se com a porta d’entrada als territoris dels vins amb Denominació d’Origen de proximitat.

Aquest és un espai polivalent ubicat la planta baixa de l’edifici central de l’Estació Enològica que es va inaugurar el mes d’abril de 2019 i ara es vol rellançar amb més oferta turística. En aquest sentit, es presenten dos nous audiovisuals: 'El paisatges del vi' i 'L’Estació Enològica de Reus' i una visita guiada, dirigida a públic individual, que té com a objectiu conèixer la història de l’Estació Enològica, descobrir el seu valor arquitectònic com a edifici modernista i saber per què la ciutat de Reus és la capital del vermut.

L'activitat està maridada amb 4 dels productes del territori vinculats a la ciutat - vi d’una DO de proximitat, avellana DO Reus, Oli DOP Siurana i vermut de Reus – que en el decurs de la visita es podran degustar. Les visites es realitzen cada mes, el segon i quart diumenge a les 12:00 h i tenen una durada aproximada d’una hora. El mes d’abril, i amb motiu del període de vacances de Setmana Santa, la visita es realitzarà el Divendres Sant dia 15 i el diumenge de Pasqua dia 17. És imprescindible la reserva prèvia a la pàgina web de Reus Promoció. Preu general: 10 € / Preu reduït: 8 €

Per a la realització de les degustacions durant les visites es compta amb la col3laobració de la DOP Avellana de Reus, la DOP Siurana, els productors dels vermuts de Reus i la DOQ Priorat, DO Montsant, DO Terra Alta, DO Conca de Barberà, DO Tarragona i DO Catalunya.

Aquestes millores del muntatge expositiu de l’Estació Enològica, tant els audiovisuals com la posada en marxa de les visites guiades a l’espai han estat possibles gràcies a la col·laboració de la Diputació de Tarragona que ha subvencionat el projecte de millora expositiva amb la producció dels nous audiovisuals, les inversions materials necessàries, i la proposta d’activitats culturals que s’hi desenvolupen, amb la posada en marxa de les visites guiades.

A banda d’aquestes visites extraordinàries, la 'Casa del Vermut i del Vi' estarà oberta en horaris especials durant aquesta Setmana Santa, obrint al públic dimecres 13, dijous 14 , divendres 15 i dissabte 16 d’11:00 a 14:00 h i de 17:00 a 19:00 h. El diumenge 17 i dilluns 18 aquest espai romandrà obert només als matins, d’11:00 a 14:00 h. L’accés a la 'Casa del Vermut i del Vi' és gratuïta.

                                  La regidora de Promoció Ciutat, Montserrat Caelles, va presentar l'oferta turística per Setmana Santa: 

Montserrat Caelles Setmana Santa 2022

Ampliació d’horaris a altres equipaments i activitats

Els altres equipaments gestionats per Reus Promoció obriran les seves portes en els següents horaris:

Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata

Del 13/04 al 16/04: matí i tarda d’11:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 19:00 h, i el 17 i 18 matí de 11:00 h a 14:00 h

Ruta del Modernisme

-Divendres 15/04 al matí, en castellà 17:30 h

-Dissabte 16/04 al mati en català 11:30 h

-Dissabte 16/04 a la tarda, en castellà 17:30 h

Punt d’informació de visitants de la plaça del Prim

Del 13/04 al 16/04: matí i tarda de 10:00 h a 14:00 h i de 14:00 h a 20:00 h, i el 17 i 18 matí de 10:00 h a 14:00 h

Gaudí Centre

Ludoteca

Els dies 11, 12, 13, 14, i 16 d'abril a les 11:00 h, al Gaudí Centre es podrà gaudir d'un nou servei de ludoteca amb tallers relacionats amb el Modernisme i Gaudí i que a la vegada estaran relacionats amb la temàtica de la Pasqua. Un servei que s’ofereix als pares i mares que durant aquests dies de vacances volen oferir una activitat d'oci que complementi aquestes dates sense activitat escolar. Durant una hora i mitja els seus fills i filles al Gaudí Centre, on dirigits per una educadora especialitzada del centre, realitzaran manualitats relacionades amb aquesta època de l'any, i que com no giraran altra cop al voltant de la figura inspiradora d' Antoni Gaudí i el Modernisme.

Un Drac de trencadís per a la meva Mona de Pasqua!

Activitat adreçada a nens i nenes de 5 a 12 anys, on aprendran l'art del trencadís ideat per l'Antoni Gaudí. El trencadís és un tipus de mosaic format per trossos irregulars de ceràmica. Gaudí utilitzava peces de rebuig de porcellana i ceràmica, fins i tot de plats i tasses per realitzar mosaics molt colorits/vistosos....En aquest taller farem un drac de trencadís com el del Park Güell i el posarem sobre una base de xocolata que guarnirem per fer-la servir de figura per la nostra mona de pasqua.

Visita guiada: Descobrim l’Antoni. Del geni a la persona

Antoni Gaudí és el gran Geni de Reus. Però rere el geni s’hi amaga una persona que va anar canviant al llarg dels anys. Sabíeu que Gaudí tenia dos gats, que no treia gaires bones notes o que no sempre va fer d’arquitecte? Vine a conèixer el Gaudí més íntim, descobreix els seus amors, els seus costums i rareses, els seus amics i d’altres curiositats en aquesta activitat.

Per a més informació i reserva anticipada d’activitats organitzades per Reus Promoció consulteu a la pàgina reusturisme.cat i l’apartat ticket.reusturisme.cat

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: