Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El sector turístic de la Costa Daurada confia en el públic de proximitat per assolir el 80% d'ocupació per Setmana Santa

Les reserves creixen als allotjaments de les Terres de l'Ebre, que freguen xifres d'abans de la pandèmia

Un grup de turistes esperen per fer el check-in a l'Hotel Blaumar de Salou Un grup de turistes esperen per fer el check-in a l'Hotel Blaumar de Salou ARIADNA ESCODA / ACN
Turisme ACN
Dissabte, 09 abril 2022 08:59

El sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre es prepara per a una Setmana Santa similar a abans de la pandèmia. Segons la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), el públic és de proximitat i familiar, concretament català, basc, navarrès i en menor mesura, francès. Pel que fa a l'ocupació, els hotels de la costa preveuen arribar al 80%, mentre els càmpings esperen omplir el 85% de les places. Les previsions són més optimistes al Delta; l'Associació d'Empresaris Ecoturisme apunta que s'han reservat el 90% dels allotjaments per als dies forts de la Setmana Santa. El portaveu de la FEHT Xavier Guardià ha assegurat que el gruix més gran de turistes arribarà a partir de dimecres.

Malgrat que encara hi ha marge per repetir les dades d'ocupació de 2019, els empresaris del sector turístic tant de la Costa Daurada com de les Terres de l'Ebre coincideixen en titllar la situació com de certa "normalitat". L'eliminació de les restriccions sanitàries que afectaven la mobilitat els últims dos anys han tingut un efecte positiu a l'hora de fer les reserves.

Per contra enguany, dos dels factors que han determinat més la tria del destí de les vacances han estat la climatologia i el calendari escolar, tal com ha assegurat el portaveu de la FEHT. L'arribada del bon temps ha tingut una incidència directa en les reserves al delta de l'Ebre, segons la vocal de l'associació Ecoturisme, Montse Callau. En declaracions a l'ACN, Callau ha explicat que la tendència de reserves ha canviat en qüestió de dues setmanes i s'han incrementat notablement, una situació que respon a l'arribada del bon temps i que els fa encarar aquest inici de temporada turística amb "il·lusió".

Pel que fa a l'interior de la demarcació, les dades d'ocupació són més altes que no pas a la costa. Així ho destaca la presidenta de l'Associació de Turisme Rural de la Terra Alta Pilar Miró, qui assenyala que de Dijous Sant al dia de la Mona, els allotjaments de la comarca estaran plens al 95%. "Tenim una sensació de normalitat perquè a la zona de la Terra Alta, l'ocupació per Setmana Santa sempre és molt alta. En els dos últims anys, arran de la pandèmia, va augmentar la demanda. Les dades són similars a anys anteriors", ha explicat Miró.

De moment, la majoria de visitants esperaran a la setmana vinent per visitar la demarcació tarragonina, però alguns ja s'han desplaçat als allotjaments turístics aquest cap de setmana. Segons Miquel Roca, membre de la junta de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, es tracta del 15% del total de turistes que s'espera que arribin durant els pròxims dies als càmpings de la demarcació. En el cas de la Terra Alta, actualment ja hi ha un 80% dels allotjaments plens. Una situació idèntica a la que es viu a l'hotel Blaumar de Salou, al Tarragonès, on s'espera que abans del Dijous Sant, el 70% de l'equipament hoteler estigui ple. A partir d'aquí, l'ocupació s'elevarà fins al 90%.

L'esport, vist com un al·licient turístic

Altres al·licients que ajuden a iniciar la temporada turística als hotels costaners són les propostes esportives. És el cas del Rally Catalunya Històric que se celebra a Salou (Tarragonès) aquest cap de setmana. El gerent de l'hotel Blaumar, Albert Canadell, ha assenyalat que es tracta d'un esdeveniment que ajuda a complementar l'ocupació que s'espera de cara a la Setmana Santa, tot i que es tracta d'un tipus de públic diferent.

Segons Xavier Guardià, portaveu de la FEHT, les activitats esportives de la Costa Daurada representen un atractiu per als turistes. La federació calcula que durant la Setmana Santa i els dies posteriors, entre 10.000 i 12.000 persones visitaran aquest destí per fer turisme esportiu. Per aconseguir aquesta fita, s'han organitzat diversos campionats de futbol, bàsquet o una competició internacional de balls de saló.

El públic de proximitat i familiar es manté

La pandèmia no ha fet canviar el perfil del turista que visita la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre per Setmana Santa. En aquest sentit, s'espera que bona part dels visitants siguin famílies provinents de l'àrea metropolitana de Barcelona, així com bascos, navarresos i aragonesos. En menor mesura, també està previst que arribi públic estranger. Principalment, es tracta de ciutadans francesos, anglesos i irlandesos que aprofiten les connexions aèries amb l'Aeroport de Reus. Pel que fa a la mitjana de pernoctacions, els empresaris auguren una mitjana d'entre tres i quatre pernoctacions, especialment a finals de la setmana vinent.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: