Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Costa Daurada centrarà els esforços a diversificar els mercats per mitigar la pèrdua de turistes russos

Les administracions i el sector turístic acorden un pla per promocionar la destinació al Regne Unit, França i Alemanya

El director de Turespaña, Miguel Sanz, l'alcalde de Salou, Pere Granados, el director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer, i representants del sector turístic de la Costa Daurada, després de la reunió de treball a Salou El director de Turespaña, Miguel Sanz, l'alcalde de Salou, Pere Granados, el director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer, i representants del sector turístic de la Costa Daurada, després de la reunió de treball a Salou MAR ROVIRA / ACN
Turisme ACN
Dilluns, 21 Març 2022 22:31

La Costa Daurada centrarà els esforços a ampliar la quota dels principals mercats europeus, com són el britànic i francès, per tal de mitigar la manca de turistes russos arran de la crisi derivada de la guerra a Ucraïna. Les administracions i l'empresariat han acordat aquest dilluns un pla que contempla accions de promoció i campanyes de publicitat per atraure els turistes cap a aquesta destinació. També es faran promocions a països com Alemanya, Itàlia, Suïssa, Bèlgica i Països Baixos per diversificar els mercats. El director general de Turespaña, Miguel Sanz, ha destacat que la despesa turística dels russos a Espanya va tenir un impacte de 1.400 milions d'euros l'any 2019. A la Costa Daurada el 18% de les pernoctacions eren russes.

El pla per mitigar la caiguda del turisme rus aquesta temporada d'estiu contempla diverses accions, com ara dues campanyes publicitàries a les plataformes TripAdvisor i Expedia, entre l'1 d'abril i el 10 de juny. Aquestes actuacions suposaran una inversió de 300.000 euros, que estaran cofinançades per Turespaña, Turisme de Catalunya i les plataformes digitals. També es promouran viatges d'agències de viatge, mitjans de comunicació i 'influencers' per captar potencials turistes. A la vegada, es faran presentacions del destí i de la seva oferta als principals mercats europeus.

"Aquesta iniciativa és intel·ligent, ràpida, àgil i, a més, atacarà als mercats que més ens interessen al territori, ja que no han de ser monocultius sinó que hem d'ajudar a la diversificació", ha indicat el director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer. El responsable ha recordat que enguany tenen el "major pressupost de la història", ja que no van poder executar els pressupostos de l'any 2020 -21 per la pandèmia. A banda, Ferrer també ha assenyalat que l'arribada de visitants russos aquest estiu també hagués estat condicionada per les normatives sanitàries europees - Europa no ha validat la vacuna russa Sputnik.

Segons dades de Tourespaña, França i Regne Unit van registrar pernoctacions del 17% i 30%, respectivament, l'any 2019; Alemanya del 3,7%; Irlanda del 7,5%, i Bèlgica i Països Baixos han experimentat un increment significatiu en els darrers anys, concretament, del 3,9% i 3,5%. Així, les accions del pla consensuat estan adreçades als segments de consumidors vacacionals, especialment al turisme familiar i a les persones que cerquen un destí de platja amb una oferta complementària de gastronomia, patrimoni històric i artístic.

"El Regne Unit tenen programades més de 330.000 places d'avions per Barcelona i Reus per aquest any, hem d'ajudar a les línies aèries a omplir-los; amb aquest pla també hem identificat altres mercats que tenen un comportament positiu, com són Bèlgica, Països Baixos. Suïssa, Itàlia i Alemanya, veurem com serà el comportament aquest estiu amb motiu de la guerra", ha afegit Sanz.

Per la seva banda, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha subratllat que fa temps que treballen en la diversificació del producte turístic per posicionar-se més enllà d'una destinació de sol i platja. "Hem començat un camí de desestacionalització; per això tenim tot un seguit de previsions que ens fan pensar que podem tenir una bona temporada, però evidentment hem de mitigar la caiguda del turisme rus, que aquest any serà nul·la per raons de la guerra", ha dit el batlle.

L'impacte dels russos a la Costa Daurada

A la demarcació de Tarragona, els turistes russos van suposar un 18% de les pernoctacions hoteleres l'any 2019, seguit per Girona i Barcelona, les quals van registrar un 7%. Pel que fa a la despesa turística a Catalunya, més del 5% de les operacions fetes amb targetes de crèdits internacionals eren de ciutadans de Rússia, segons Tourespaña. El mateix 2019, els viatges dels turistes russos van tenir un impacte de 1.400 milions d'euros a Espanya, que van representar l'1,97% del total dels ingressos turístics. Ara bé, les restriccions per la pandèmia van reduir aquests ingressos a 113 milions l'any 2020.

Les previsions per aquesta temporada ja eren a la baixa abans fins i tot que esclatés la guerra. S'havien previst unes 168.000 places d'avions entre Rússia i Espanya, que representava un 85% menys respecte el 2019.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: