Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Cambrils atorga ajuts a 33 empreses d'allotjament turístic

El Departament de Promoció Econòmica destina més de 174.000 euros a aquesta convocatòria extraordinària per fer front a la crisi de la Covid-19

Roda de premsa de presentació dels ajuts extraordinaris a les empreses d'allotjament turístic, a la Torre del Llimó de Cambrils Roda de premsa de presentació dels ajuts extraordinaris a les empreses d'allotjament turístic, a la Torre del Llimó de Cambrils AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Turisme Redacció Infocamp
Dijous, 03 Febrer 2022 19:28

L’Ajuntament de Cambrils ha atorgat ajuts a 33 empreses d’allotjament turístic del municipi per un import total de 174.257,37 euros. L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; la presidenta de la Federació Empresarial d'Hosteleria i Turisme de Tarragona, Berta Cabré, i el president de l'Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l'Ebre, Jaume Orteu, han presentat avui en roda de premsa els resultats d’aquesta convocatòria extraordinària per ajudar als establiments afectats per les restriccions derivades de la pandèmia.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha explicat que les conseqüències de la pandèmia han estat molt dures pel municipi i ha recordat altres mesures impulsades per l’Ajuntament per reactivar l’economia com els 200.000 euros en ajudes directes a empreses, les tres edicions de Bons Cambrils i els 130.000 euros destinats a la rehabilitació de naus del Polígon Belianes Est.

La regidora de Turisme, Yolanda Burgos, ha destacat el pes que té el sector turístic a Cambrils (un 47% del PIB segons un estudi de la Universitat Rovira i Virgili) i ha recordat que durant 421 dies els establiments van patir el confinament i les successives restriccions que van suposar una important davallada de la seva activitat i fins i tot el seu tancament temporal. La pèrdua de turistes, amb la conseqüent caiguda de facturació de les empreses del sector, es reflecteix en la reducció de més d’un 70% de la recaptació de l’impost de les estades dels establiments turístics.

Per la seva banda, el president de l'Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l'Ebre, Jaume Orteu, ha agraït el compromís de l’Ajuntament amb el sector turístic i més concretament amb l’hoteler i ha posat en valor l’esforç i la voluntat de treball del consistori per buscar nous camins de col·laboració i reconèixer la importància del sector turístic.

En la mateixa línia, la presidenta de la Federació Empresarial d'Hosteleria i Turisme de Tarragona, Berta Cabré, ha explicat que les ajudes són una manera d’acompanyar i empatitzar amb un sector que ho ha passat molt malament i fer front amb il·lusió i esperança a un futur que sembla més encoratjador i normalitzat. La presidenta també ha tingut paraules d’agraïment per la disposició del personal tècnic i l’agilitat en la tramitació.

Distribució dels ajuts

El regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, ha afirmat que una de les prioritats de l’Ajuntament és estar al costat dels sectors productius amb capacitat de generar ocupació i ha repassat les dades d’aquest paquet d’ajudes extraordinàries adreçat un sector estratègic per l’economia que es va veure afectat pels estats d’alarma entre el 14 de març de 2020 i el 9 de maig de 2021.

L’Ajuntament ha rebut un total de 39 sol·licituds i ha acceptat les 33 que complien els requisits. La distribució de la quantia s’ha realitzat en relació directa a la capacitat d’allotjament dels establiments turístics, tret de les les empreses explotadores d’habitatges d’ús turístic, a les quals s’havia establert una aportació única per establiment.

El gruix dels ajuts, un 71,31% de l’import concedit, s’ha destinat a hotels, aparthotels, hostals, pensions, i allotjaments rurals, que sumen 124.257,37 euros. Els segueixen els càmpings amb un 12,63% (21.000 euros), els allotjaments juvenils amb un 2,3% i les empreses explotadores d’habitatges d’ús turístic amb un 1,72%.

Els ajuts estan destinats a finançar part de les despeses corrents que els beneficiaris van haver d’afrontar en el període de la situació dels estats d’alarma, durant el qual no van poder exercir l’activitat en condicions normals o per manca d’ingressos. Aquestes despeses subvencionades han ajudat al pagament dels subministraments, lloguers, comunicacions, les quotes d’autònoms i de la seguretat social, assegurances, manteniment i reparacions, neteja o despeses derivades de la implementació de mesures de seguretat sanitària de prevenció de la Covid-19.

La convocatòria extraordinària es va publicar el 7 de setembre del 2021 i les subvencions s’han pagat aquest 4 de gener amb un procediment d’urgència per tal de reduir els terminis de la tramitació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: